Ξεμακραίνει η μείωση επιτοκίων από τη Fed

18:31 14/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρόεδρος της  Federal Reserve (Ομοσπονδιακής Τράπεζα των ΗΠΑ), Τζερόμ Πάλουελ, δήλωσε ότι λόγω των δυσκολιών που προκαλεί ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία, το ενδεχόμενο της μείωσης των επιτοκίων από την Τράπεζα μέσα στον Ιούνιο είναι σενάριο που έχει απομακρυνθεί.

«Περιμένω ο πληθωρισμός να κινηθεί πάλι σε χαμηλότερα επίπεδα. Θα έλεγα ότι η εμπιστοσύνη μου σε αυτό

έχει κάπως υποχωρήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάουελ και πρόσθεσε πως μετά την σημαντική επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ το 2023, το πρώτο τρίμηνο του 2024 χαρακτηρίστηκε από την έλλειψη προόδου. 

«Είχαμε υψηλότερες μετρήσεις το α’ τρίμηνο και υψηλότερες απ’ ό,τι περιμέναμε. Δεν περιμέναμε να είναι ομαλή η πορεία (του πληθωρισμού), αλλά οι μετρήσεις ξεπέρασαν τις περισσότερες εκτιμήσεις. Θα πρέπει να δούμε πώς θα πάνε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της Fed και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας λέγοντας πως «εμφανίζει καλές επιδόσεις» το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας, Phillip Jefferson, ξεκαθάρισε πως αναμένουν την πορεία της αμερικανικής οικονομίας πριν προχωρήσουν στην όποια μείωση των επιτοκίων

Keywords
Αναζητήσεις
xemakrainei-i-meiosi-epitokion-apo-ti-fed.htm
Τυχαία Θέματα