Ύμνοι BlackRock για Ελλάδα: Η πιο εκπληκτική ιστορία μακροοικονομικής επανόδου

17:41 11/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο αντιπρόεδρος της BlackRock, Φίλιπ Χίλντερμπραντ, έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας για τα οικονομικά άλματα που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας πως έχει πετύχει εκπληκτικά αποτελέσματα, ενώ έδωσε συγχαρητήρια και στην κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. «Θέλω να σας συγχαρώ όλους για την, ίσως, πιο εκπληκτική ιστορία μακροοικονομικής επανόδου στην πρόσφατη ιστορία της μακροοικονομίας.

Είναι πραγματικά εξαιρετικό όταν κάποιος επισκέπτεται την Ελλάδα να βλέπει πόσο καλά τα έχετε πάει. Συγχαρητήρια σε όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χίλντερμπραντ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του με τον διευθυντή των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, ο αντιπρόεδρος της BlackRock, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η μείωση των επιτοκίων για φέτος στις ΗΠΑ θα είναι σαφώς μικρότερη από αυτή που οι αγορές περίμεναν στις αρχές του έτους και ότι δε θα είναι μία «ξεκάθαρη διαδικασία», ενώ αναφερόμενος  και στην ΕΚΤ εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός των αγαθών θα μηδενιστεί στα τέλη του 2024, όμως σημείωσε ότι το γεγονός ότι ο πληθωρισμός των υπηρεσιών, κυρίως στις ΗΠΑ, παραμένει σε υψηλά επίπεδα εμποδίζει την επίτευξη του στόχου για συνολικό πληθωρισμό κοντά στο 2% που επιδιώκουν οι Κεντρικές Τράπεζες.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να εξετάσουν εκ νέου το επιχειρηματικό τους μοντέλο, προκειμένου να «απεξαρτηθούν» από την οικονομική δύναμη των ΗΠΑ και της Κίνας. «Οι τράπεζες της Ευρώπης πρέπει να επανεξετάσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και να επικεντρωθούν στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε σε ένα αυστηρό εποπτικό πλαίσιο. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να παίζουμε σε ένα πολύ πιο δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον ή θα αφήσουμε να καθορίζουν το μέλλον μας δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα».

Keywords
Αναζητήσεις
ymnoi-blackrock-gia-ellada-i-pio-ekpliktiki-istoria-makrooikonomikis-epanodou.htm
Τυχαία Θέματα