Υπεγράφη συμφωνία – ορόσημο ανάμεσα σε Harvard και ΕΚΠΑ

14:22 22/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ανακοίνωσε ότι υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με το μεγάλο αμερικανικό πανεπιστήμιο Harvard.

Συγκεκριμένα, το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Καθηγητή Νικόλαο

Αρκαδόπουλο και την Κοσμήτορα της Σχολής Δημόσιας Υγείας Καθηγήτρια Jane J. Kim και αφορά συνεργασία των Τμημάτων Επιδημιολογίας των δύο Πανεπιστημίων σε θέματα εκπαιδευτικά και ερευνητικά. 

Ανάμεσα σε άλλα, το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει την οργάνωση καλοκαιρινού προγράμματος κλινικής επιδημιολογίας και συνεργασίες εκπαιδευτικού προσωπικού και φοιτητών σε θέματα μεθοδολογίας ιατρικής έρευνας και επιδημιολογίας καρκίνου, καρδιαγγειακών και άλλων χρονίων νοσημάτων, διατροφικής επιδημιολογίας καθώς και επιδημιολογίας λοιμωδών νοσημάτων.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, τόνισε ότι οι Έλληνες φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από τους καλύτερους του κόσμου, ενώ και το προσωπικό του πανεπιστημίου θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε δράσεις του Harvard.

«Το πανεπιστήμιό μας, στο πλαίσιο των συνεχών πολιτικών εξωστρέφειας και διεθνοποίησής του, προχώρησε στην υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας με το σπουδαιότερο ακαδημαϊκό Ίδρυμα στον κόσμο, το Harvard των ΗΠΑ. Με αυτή τη συνεργασία θα έχουν τη δυνατότητα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες φοιτητές και φοιτήτριες να εκπαιδευτούν στην επιστήμη τους από τους καλύτερους του κόσμου, ενώ και το ακαδημαϊκό μας προσωπικό να συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα από κοινού με το Harvard στην Ελλάδα αλλά και στις ΗΠΑ.

Το γεγονός ότι το Χάρβαρντ έρχεται στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με το παλαιότερο και μεγαλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο στη χώρα μας, αποτελεί το πιο ισχυρό επιχείρημα για την ποιότητα των σπουδών που παρέχεται από τα δημόσια Πανεπιστήμιά της. Τα κορυφαία Πανεπιστήμια της Αμερικής, όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι πολύ διστακτικά για συνεργασίες εκτός των συνόρων της Αμερικής».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Τμήματος Επιδημιολογίας του Harvard, Καθηγητής Albert Hofman, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του μνημονίου και δήλωσε ότι παρέχει μοναδικές ευκαιρίες για σημαντικές ερευνητικές συνεργασίες και ανταλλαγές φοιτητών και νέων ερευνητών από τον χώρο της Ιατρικής και της Δημόσιας Υγείας.

Keywords
Αναζητήσεις
ypegrafi-symfonia--orosimo-anamesa-se-harvard-kai-ekpa.htm
Τυχαία Θέματα