7+1 τύποι φοιτητών που αντιγράφουν

Όταν πηγαίναμε δημοτικό δεν αντιγράφαμε γιατί το θεωρούσαμε κακό, στο γυμνάσιο κάναμε τις πρώτες μας απόπειρες για να πιάσουμε τη βάση, στο λύκειο επιστρατεύαμε κάθε μέσο αντιγραφής για να περάσουμε τα μαθήματα εκτός της κατευθυνσής μας και στο πανεπιστήμιο τα δώσαμε «όλα για όλα». Έχουμε ξαναπει πως η ζωή του Έλληνα φοιτητή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αντιγραφή. Και γι’ αυτό θα τους χωρίσουμε σε κατηγορίες όχι μόνο επειδη τους αξίζει αλλά και για να σκεφτείς αν τν επόμενη φορά θα δείξεις τα θέματα στον διπλανό σου.

1. Ο διαβασμένος (και καλά): Είναι εκείνος που υποστηρίζει πως πέρασε
ατελείωτες ώρες πάνω από τα βιβλία, έρχεται σερί από μια νύχτα επανάληψης κάθεται από πίσω σου και δεν ξέρει ούτε τον αριθμό μητρώου του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης σε ρωτάει τι να γράψει και στο τέλος σε βρίζει γιατί δεν πέρασε το μάθημα.
2. Ο ό,τι να’ναι: Σε παίρνει τηλέφωνο να δει πότε ξεκινάει η εξεταστική ενώ εσύ ετοιμάζεσαι ήδη να γράψεις στο πρώτο θέμα. Έρχεται μπαίνει κουτσά στραβά στην αίθουσα, χωρίς στυλό και πάσο, κάθεται το πρώτο πεντάλεπτο κάνει πως σκέφτεται ενώ παράλληλα λύνει δυο θέματα από εσένα και είναι στο όριο του περνάω δεν περνάω.
3. Ο φοβιτσιάρης: Εκείνος ο τύπος που χρωστάει αρκετά μαθήματα κάθεται δίπλα σου με σκοπό να αντιγράψει και το μόνο που καταφέρνει είναι να μην σε κοιτάει καν. Βγαίνοντας από την αίθουσα θα κάνει δήλωση του τύπου «Πάλι δεν πέρασα δεν μπορούσα να δω τίποτα γιατί με κοίταζε ο επιτηρητής όλη την ώρα». Φίλε πες απλώς δεν είχες τα κότσια να γυρίσεις να δεις, γιατί δε νομίζω ο επιτηρητής να στάμπαρε εσένα από 300 άτομα.

4. Ο γνωριμίας: Κυρίως αγόρι, φοιτητής –κλαρινογαμπρός που χρωστάει τα πάντα. Έρχεται ντυμένος μοντέλο με ψαρωτικό ύφος, αντιγράφει δυο τρία πραγματάκια για να μη δώσει λευκή κόλλα ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της ώρας θα σου λέει οτι σε ευχαριστεί για αυτό που κάνεις, ότι ξέρει το τελευταίο θέμα ενώ μόλις τελειώσει δε θα διστάσει να σου ζητήσει κινητό προκειμένου να σε ευχαριστήσει για αυτό που έκανες.
5. Ο παρτάκιας: Κάθεται ανάμεσα σε δύο καλούς αντγράφει λίγα από τον ένα λίγα από τον άλλο, διακριτικά πάντα και όταν του ζητήσεις βοήθεια σου ρίχνει και μπιχτή του στυλ «Ας διάβαζες».
6.Ο αλαζόνας: Είναι εκείνος που δε διστάζει να αντιγράφει ακόμη και αν ο επιτηρητής βρίσκεται από πάνω του. Δεν καταλαβαίνει από τέτοια, ήρθε να περάσει το μάθημα με τίμια αντιγραφή και αυτό θα γίνει ο κόσμος να χαλάσει. Σε ακραίες περιπτώσεις δε διστάζει να σου αρπάξει την κόλλα να γράψει κανα θέμα για να πιάσει το πολυπόθητο πέντε.
7.Ο πολυμήχανος: Πρόκειται για τον φοιτητή που δεν καταδέχεται να αντιγράψει ούτε απο τον μπροστινό ούτε από τον διπλανό. Μπορεί να μην έχει διαβάσει αλλά το κεφάλι του δουλεύει και έχει σκονάκια μέχρι και στα νύχια. Είναι εκείνος ο φοιτητής που θα χρησιμοποιήσει το κινητό του άφοβα, θα προφασιστεί ότι πάει τουαλέτα πέντε-εξι φορές για να βρει και να διαβάσει καμία σημείωση, και θα φοράει φούτερ στους 30 βαθμούς γιατι από μέσα έχει καρφιτσώσει τα σκονάκια. Θα στο παίξει λίγο «δήθεν» ότι είχε διαβάσει και έγραψε ενώ δε θα διστάσει να σε βοηθήσει ή να σου δώσει τα σκονάκια.
8. Ο νορμάλ: Τέλος, έχουμε και εκείνον τον φοιτητή που αντιγράφει μεν αλλά με μέτρο. Θα γράψει ό,τι ξέρει, θα δει αν περνάει το μάθημα, αν όχι δεν πρόκειται να σε ενοχλήσει για το υπόλοιπο της ώρας, αλλιώς μπορεί κανα μισάωρο πριν τελειώσει η εξέταση να σου ζητήσει ευγενικά να του πεις κανένα υποερώτημα.
Όποιος τύπος φοιτητή και αν είσαι ή όποιον τύπο φοιτητή και αν συναντήσεις να θυμάσαι πως όλοι τον ίδιο σκοπό έχουμε, να περάσουμε το μάθημα. Κάποιοι βέβαια επιθυμούν να το κάνουν με κόπο και κάποιοι άλλοι χωρίς καθόλου κόπο.Άντε και καλή εαρινή εξεταστική να έχουμε!
Αναστασία Πανίτσα
Keywords
Τυχαία Θέματα