Breakdown εν μέσω εξεταστικής; Αντιμετώπισέ το.

Διαβάζεις, πίνεις καφέδες, αναζητάς σαν το λαγωνικό τις σημειώσεις του καλύτερου φοιτητή του έτους και ενώ έχεις σχεδόν βρει το ρυθμό σου συμβαίνει κάτι συνταρακτικό και σου έρχεται να τα παρατήσεις όλα. Don’t panic, το χουν πάθει κι άλλοι πριν από σένα. keep calm kai mathe ta panta gia ta breakdowns #eksetastiki.

Breakdown No1: ερωτική απογοήτευση (κοινώς χυλόπιτα)

Τον κοίταξες, σε κοίταξε, μιλήσατε του χαμογέλασες με το πιο sexy βλέμμα σου, ίσως και να παίχτηκε και κάτι παραπάνω κι εκεί που όλα κυλούσαν ήρεμα και είχες αρχίσει να

σκέφτεσαι ότι στον φετινό άγιο Βαλεντίνο δε θα βγεις πάλι με τις single φιλενάδες σου, σου στέλνει ένα μήνυμα του τύπου: «ξέρεις δεν έχω ξεπεράσει την πρώην μου ακόμα», «είσαι πολύ καλό παιδί αλλά σε βλέπω μάλλον φιλικά». Και εκεί όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος κλατάρεις διότι αλλιώς τα είχες σχεδιάσει κι αλλιώς σου βγήκαν. Κλάψε στον ώμο της κολλητής σου, βγες, ξενύχτα και ξεπέρασέ το. Την επόμενη, άντε την μεθεπόμενη επέστρεψε στο διάβασμά σου και κοίτα γύρω σου… ξέρεις τι καλές γνωριμίες γίνονται στα αναγνωστήρια;

Breakdown No2: χωρισμός

Εάν είναι στο χέρι σου να το αποφύγεις καλύτερα κάνε υπομονή μερικές μέρες μέχρι να τελειώσει η εξεταστική για να πεις το αντίο, γιατί κανείς δεν αξίζει να περάσει χωρισμό και εξεταστική πακέτο. Εάν δεν το αποφασίσεις εσύ αλλά η άλλη πλευρά καλύτερα μην προσπαθήσεις να κάνεις ότι δε συμβαίνει τίποτα, είναι μάταιος κόπος. Μοιράσου τα γεγονότα με τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι που σίγουρα θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις. Έτσι θα μπορέσεις να δώσεις μερικά μαθήματα και να απασχολήσεις το μυαλό σου ώστε να μην παίζει σε repeat τα ίδια και τα ίδια. Που ξέρεις; Ο επόμενος έρωτας μπορεί να είναι βήματα μακριά… Πώς θα τον πας διακοπές το καλοκαίρι αν χρωστάς όλα τα μαθήματα του χειμερινού;

Breakdown No3: αποτυχία σε μάθημα

Διάβασες μερόνυχτα, κουράστηκες και όταν βρέθηκες μπροστά στον πίνακα ανακοινώσεων είδες δίπλα στο όνομα σου ένα ωραιότατο (4 ). Είναι η στιγμή που νιώθεις απογοητευμένος και σκέφτεσαι ότι τσάμπα έχασες το χρόνο σου/ τη βόλτα σου/ τον ύπνο σου αφού η έδρα κόβει τους φοιτητές λες και είναι γρασίδι στον κήπο της. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να φανείς δυνατός και να προχωρήσεις παρακάτω. Εννοείται ότι διαβάζεις και τα υπόλοιπα μαθήματα και να είσαι σίγουρος πως την επόμενη φορά θα τα πας πολύ καλύτερα. Δες το θετικά και άρπαξε την ευκαιρία να γίνεις καλύτερος.

Κατά τη διάρκεια της εξεταστικής μπορεί να σου συμβεί οτιδήποτε από τα παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση διατήρησε την ψυχραιμία σου, πάρε το χρόνο σου και απλά συνέχισε. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να το πιστέψεις! Good luck everyone!

ΥΓ 1: ακόμα και αν τελικά σε πάρει από κάτω και δεν μπορέσεις να συνεχίσεις το διάβασμα σου, απλά βρες μια καλή δικαιολογία για τους γονείς σου και προσπάθησε περισσότερο στην επόμενη εξεταστική να ρεφάρεις τα χρωστούμενα. Ένα στραβοπάτημα δεν σε κατατάσσει σε αιώνιο φοιτητή, γι αυτό keep going!

ΥΓ 2: τα παραπάνω βασίζονται σε αληθινές εμπειρίες και οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις φίλες μου Κατερίνα, Χαρά, Σίσσυ, Δέσποινα και Γλυκερία για την απεριόριστη στήριξή τους στα δικά μου μικρά ή μεγάλα breakdowns.

Νίνα Σαμίου
Οδοντιατρική σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
[email protected]
Nina Docx (fb )

Keywords
Τυχαία Θέματα