Check in: πουν’το πουν’το το παρεάκι;!

…ή στη γλώσσα μας κοινοποίηση παρουσίας! Η νέα μόδα στον ιστότοπο του facebook έχει γίνει για τα καλά μέρος της καθημερινότητας μας. Και μπορεί κάποιοι να το αρνηθείτε και με σθένος να πείτε πως ‘εγώ δεν κάνω ποτέ’, αλλά παραδεχτείτε πως όλοι έχουμε ένα φίλο στην παρέα που πριν προλάβουμε καν να παραγγείλουμε στο μαγαζί, έχει βγάλει το κινητό ή ψάχνει απεγνωσμένα τον κωδικό του wi-fi προκειμένου να γνωστοποιήσει στους διαδικτυακούς φίλους που βρισκόμαστε.

Συζητώντας

με κάποιους το λόγο αυτής της μανίας έλαβα πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις όπως: ‘όλοι το κάνουν πια’, ‘ας δείξουμε που είμαστε και ότι περνάμε καλά’, ‘έτσι μωρέ για την πλάκα μας’, ‘θέλω να το δει ο/η και να ζηλέψει’. Μεταξύ μας, κάποιοι μπορεί και να ταυτιστήκατε με τους λόγους. Ωστόσο, ούτε το κατηγορώ ούτε κατακρίνω όποιον το κάνει αφού και γω κάποια στιγμή έπεσα στον πειρασμό. Αλλά βρε παιδάκι μου, να θες να κρυφτείς και να μη σε αφήνουν! Ειδικά σε περιόδους εξεταστικής που ενώ υποτίθεται πως είσαι σπίτι και διαβάζεις, εσύ βγαίνεις μια βόλτα να ξεσκάσεις και στόμα με στόμα, σχόλιο με σχόλιο, like με like φτάνει στα αυτιά συγγενικών προσώπων που ευχαρίστως θα σου πετάξουν αυτή σου την έξοδο με την πρώτη ευκαιρία ως αιτία που κόπηκες στο μάθημα.

Δεν μπορώ να ξέρω τι είχε στο μυαλό του όποιος το εφηύρε αλλά κέρδισε μεγάλο αριθμό υποστηρικτών και μη. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να προσέχουμε, καθώς κάθε φορά που κάνουμε check in με την επιλογή συμπεριλαμβάνομαι στο ‘άτομα εδώ τώρα’ ενεργή, θα εμφανιστεί το όνομά μας στη Facebook Page του μέρους που δηλώσαμε. Όχι μόνο στους φίλους μας αλλά και στα άγνωστα άτομα που πέρασαν από εκεί..επικίνδυνο αν αποφεύγετε κάποιον!

Τέλος, όπως μας έμαθαν, κάθε δράση έχει και αντίδραση..γι αυτό και γω θα κλείσω με το καταλληλότερο status για αυτή την περίπτωση που διάβασα στο facebook και να το θυμάστε..

‘Οι καλύτερες στιγμές μας δεν έγιναν ποτέ check in…’

Λένια Μπουντουλούλη fb.com/lenia.boudoulouli
leniaboudoulouli [at] gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα