Get tattooed! | Interview με tattoo artist

Ο αιχμηρός ήχος από το μοτεράκι αρχίζει να αντηχεί στο στούντιο. Ξέρεις πως σε λίγα δεύτερα η βελόνα με το μελάνι θα εισχωρήσουν στο δέρμα σου και θα χαράξουν κάτι το οποίο θα μείνει αναλοίωτο για πάντα πάνω σου. Κάπου εδώ, μπαίνουμε στον μαγικό κόσμο του tattoo.

Της Ελένης Φώτου
Τέλος στις προκαταλήψειςΘυμάμαι πως όταν ήμασταν παιδιά, στα τέλη της δεκαετίας του 90’, σπάνια θα βλέπαμε άτομα με tattoo. Σπάνια ακούγαμε για κάτι τέτοιο και όποτε είχαμε την
τύχη να δούμε ένα από κοντά απορούσαμε για το πώς ένα σχέδιο μπορεί να μείνει χαραγμένο στο ανθρώπινο σώμα για πάντα. Οι γονείς ήταν πάντα προκατειλημμένοι, ίσως πάντα θα είναι. Μας έλεγαν ότι αυτά δεν είναι για τους «κανονικούς» ανθρώπους, είναι μόνο για όσους κάποτε ήταν στην φυλακή ή έκαναν χρήση ουσιών. Μπλεκόταν έτσι γύρω μας ένας τεράστιος μύθος, μια μεγάλη προκατάληψη. Το ίδιο συνέβαινε και με τα piercing. Τα αγόρια που είχαν τρύπες στα αυτιά τους δεν ήταν «άντρες» για τους μεγαλύτερους, ενώ οι κοπέλες που είχαν σκουλαρίκι στη μύτη ή στον αφαλό δεν ήταν οι κατάλληλες για να κάνεις παρέα. Ώσπου με την νέα χιλιετία άλλαξαν όλα.
Αυτό συνειδητοποιώ καθώς μιλώ με τον Δημοσθένη Ιασωνίδη που εργάζεται στο tattoo studio “Dr.Skin”. Αντικρίζοντάς τον για πρώτη φορά σκέφτεσαι πόσα tattoo ακόμα θα μπορούσαν να χωρέσουν στο σώμα του. Ίσως ελάχιστα αφού το σώμα του είναι γεμάτο κυριολεκτικά. « Τα tattoo δεν είναι πια ταμπού, έχουν φύγει τα παλιά στερεότυπα και η ζήτηση τα τελευταία πέντε χρόνια τουλάχιστον είναι απίστευτα μεγαλύτερη. Είναι κάτι που μπορείς να θεωρήσεις ότι αναβαθμίζει τη προσωπικότητά σου, ότι έχεις κάτι ξεχωριστό το οποίο κανένας άλλος δεν έχει, σε κάνει να νιώθεις μοναδικό», δηλώνει.Η κουβέντα μας επικεντρώνεται στους λόγους που το tattoo γνωρίζει τα τελευταία χρόνια τέτοια εξέλιξη και ζήτηση. «Πιστεύω πως οφείλεται στη συνεχή επαφή με το εξωτερικό και στο ίντερνετ. Κοιτώντας συνεχώς σχέδια ξένων καλλιτεχνών, καταξιωμένων και μη, από την μία εξελίσσεται ο εκάστοτε tattoo artist που θέλει να βελτιωθεί και από την άλλη ο πελάτης έχει να επιλέξει από μια τεράστια ποικιλία σχεδίων».
Προσοχή! Είναι μόνιμο!Όσο ελκυστικό και αν είναι το tattoo, τόσο πιο προσεκτικός πρέπει να είναι αυτός που θέλει να το κάνει. Πολλές φορές τα άτομα δεν είναι απολύτως σίγουρα για αυτό που θέλουν να «χτυπήσουν» με αποτέλεσμα με το πέρασμα του χρόνου να το μετανιώνουν ή ακόμα και να το σβήνουν. Να ο χρυσός κανόνας που δίνει ο Δημοσθένης: « Βάρα όσα θες, αρκεί να είσαι σίγουρος για αυτά που θα κάνεις, θα είναι κομμάτι του εαυτού σου».Για να συμπληρώσει μετά: « Είναι σημαντική η προσωπική σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ του tattoo artist και του πελάτη. Ο πελάτης πρέπει να εμπιστεύεται τον καλλιτέχνη και να τον ακούει γιατί σίγουρα ξέρει πολλά παραπάνω πράγματα και αυτό που θέλει είναι να τον συμβουλέψει για το καλύτερο. Αυτό που θα κάνεις θα πρέπει και να σου ταιριάζει.»
Το μοτεράκι θέλει δουλειά πολύ!Το tattoo είναι τέχνη και ως επάγγελμα είναι συνυφασμένο απόλυτα με τ
Keywords
Τυχαία Θέματα