Girls talk | Brand new FFEs &LFEs

Οι πρώτες κραυγές ενθουσιασμού πέρασαν. Έχεις αρχίσει ήδη να συμπεριφέρεσαι σαν φοιτητής. Όμως είτε μείνεις στην πόλη σου, είτε φύγεις για αλλού, υπάρχει μια αλλαγή που είναι αναπόφευκτη.
Ο λόγος για τα χαραγμένα F.F.E (friends for ever) αλλά και τα L.F.E (love for ever) σε θρανία, δέντρα και τοίχους. Ναι, αυτές οι σχέσεις του σχολείου που καλείσαι να δεις αν θα σ’ ακολουθήσουν στη μετάβαση της ενηλικίωσης ή θα χαθούν σε βάθος χρόνου.
της Ιωάννας Ιωαννίδου Σπάσε τον πάγο. Οι πρώτες μέρες είναι η περίοδος προσαρμογής που εκτός από το να μάθεις να ξεχωρίζεις κτίρια και αίθουσες θα πρέπει
να εντοπίσεις ποιοι άνθρωποι σου κάνουν «κλικ». Να βρεις ανάμεσα στο πλήθος των φοιτητών, αυτούς με τους οποίους (σε) φαντάζεσαι να πίνεις καφέ. Μπορεί να πιστεύω στη διαφορετικότητα αλλά παραδέχομαι πως την πρώτη μου φίλη την πλησίασα γιατί μοιάζαμε. Ήταν κι εκείνη ξανθιά και είχε ίδιο κινητό ενώ καθόμασταν σε διπλανά έδρανα. Χαμογελάσαμε ευγενικά η μία στην άλλη και στο διάλειμμα ήπιαμε τον πρώτο καφέ στο κυλικείο της Φιλοσοφικής. Έκτοτε γίναμε αχώριστες για όλο το πρώτο εξάμηνο. Ώσπου εκείνη βρήκε νέο φίλο κι εγώ μια μεγάλη σούπερ παρέα. Αξίωμα «Οι πρώτοι φίλοι στη σχολή είναι το δεκανίκι για να περιφέρεσαι με ασφάλεια ανάμεσα στο φοιτητόκοσμο. Μόλις περάσει το πρώτο εξάμηνο και δυναμώσεις τους αποχωρίζεσαι». Περί έρωτος Μπορεί κάπου να υπήρχε μια ψυχή που υποσχέθηκες πως δε θα την ξεχάσεις, αλλά δεν τα κατάφερες. Μην απολογείσαι για το «ζαζαζού» που άφησες πίσω και μη θεωρείς δεδομένο έρωτα το καινούργιο σου ενδιαφέρον. Μπορεί να καλύπτει τη φαντασίωση του να ξυπνάς με κάτι γυμνό δίπλα σου και να βλέπετε επαναλήψεις από τα «φιλαράκια» αλλά δεν είναι το λιμάνι που θ’ αράξεις. Είναι το εφαλτήριο κι ένας μικρός προπομπός για ότι θα επακολουθήσει.
Η φοιτητική ζωή με τα ατέλειωτα πάρτι, τις εκδρομές και τους άπειρους καφέδες τώρα αρχίζει. Και να θυμάσαι «if you don’ t see it with your own eyes, hear it with your own ears, don’t believe it»
Keywords
Τυχαία Θέματα