Guys Talk | Μονάχους μονάχους

Η χαρά μετά τις πανελλήνιες δεν είναι τίποτα μπροστά στη συνειδητοποίηση ότι πλέον είμαι ελεύθερος, ζω μόνος σε μια καινούργια πόλη έτοιμος να ανοίξω τα φτερά μου. «Τώρα να δεις που ήρθε η σειρά μου να αλλάξω τον κόσμο» σκέφτηκα όταν πέρασα και κούρνιασα στο σκοτεινό μου δωμάτιο.
του Αργύρη Ιωάννου
Η βασικότερη διαφορά ενός μαθητή από έναν φοιτητή είναι ότι όλος ο κόσμος δε στρέφεται γύρω σου όταν είσαι φοιτητής. Αυτό που ζεις εσύ το ζουν χιλιάδες άλλοι, οπότε, δεν τρέχει
και τίποτα που πέρασες στην πρώτη σου προτίμηση. Δεν είσαι ο πια ο πρώτος του χωριού. Μετά από αυτήν την ισοπέδωση, πρέπει να ανταπεξέλθεις στη νέα σου ζωή. Επιστροφή στα βασικά ένστικτα, λοιπόν και το πρώτο που θα σε απασχολήσει είναι με ποιον θα κάνεις παρέα. Το συναίσθημα της ανασφάλειας και της μοναξιάς είναι πολύ έντονο τις πρώτες μέρες. Να σας πω την προσωπική μου ιστορία. Έκανα τρεις μέρες να βγω από το σπίτι από τη στιγμή που έφυγαν οι γονείς μου. Δεν ήξερα πώς να κάνω την αρχή και τα μαθήματα αργούσαν ακόμη να ξεκινήσουν. Είδα σειρές, ταινίες, αποπειράθηκα να μαγειρέψω μακαρόνια, χάλια έγιναν, ζούσα, δηλαδή, την πιο lame φάση της ζωής μου ως τότε, με τη διαφορά ότι δεν είχα διάβασμα. Μόλις αποφάσισα να ξεμυτίσω, κατάλαβα πόσο εύκολο είναι τελικά να κάνεις νέους φίλους σε αυτήν τη φάση. Κατ’ αρχήν οι πρωτοετείς κάνουμε μπαμ! Στο σούπερ μάρκετ διαβάζουμε σχολαστικά τις οδηγίες αντικειμένων που δεν έχουμε ξαναψωνίσει ποτέ. Είμαστε μόνιμα σ ανοιχτή επικοινωνία με τη μάνα μας για το παραμικρό. Ντυνόμαστε παράξενα: ή πολύ κακόγουστα και πρόχειρα όσοι θέλουμε να περνάμε απαρατήρητοι μέχρι να πατήσουμε στα πόδια μας ή πολύ ακραία όσοι θέλουμε να κάνουμε statement. Είμαστε πολύ ευγενικοί με όλους, από τον περιπτερά και τη σπιτονοικοκυρά μέχρι τη γραμματεία της σχολής. Στο πανεπιστήμιο είμαστε σαν τους τουρίστες. Σταματάμε συνέχεια άτομα και τους κάνουμε ερωτήσεις. Όποτε δεις λοιπόν, κάποιον να έχει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, κάνε το απλό. Επιδίωξε να συναντηθούν τα βλέμματά σας και σκάσε αμήχανο χαμόγελο. Θα πιάσετε την κουβέντα και στα καπάκια θα πιεις τον πρώτο σου καφέ. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Πολλοί καφέδες! Και για να μην έχεις αυταπάτες, μάθε ότι θα αλλάξεις πολλές παρέες. Θα ξεχάσεις το όνομα του ατόμου με το οποίο ήπιες τον πρώτο εκείνο καφέ. Μη φοβηθείς τη μοναξιά των πρώτων ημερών. Απόλαυσέ την γιατί θα ξαναμείνεις μόνος αργότερα, αλλά ποτέ δε θα είναι το ίδιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα