H ταινία του μήνα: Prisoners

Σίγουρα μπορεί να πει κανείς ότι το «Prisoners» είναι η καλύτερη ταινία του μήνα και από τις καλύτερες της σαιζόν. Σε σκηνοθεσία του Ντένι Βιλνέβ και με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών όπως οι Χιου Τζάκμαν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Βαϊόλα Ντέιβις, Πολ Ντέινο και Μελίσα Λίο, το «Prisoners» μας παρουσιάζει την τραγική ιστορία μιας οικογένειας, όταν η κόρη τους μαζί με μία φίλη της ξαφνικά εξαφανίζονται.
Η ταινία που χαρακτηρίζεται ως ένα δραματικό-θρίλερ έχει διάρκεια 2,5 καθηλωτικών ωρών κρατώντας αμείωτη την ένταση και τον ενθουσιασμό μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Εμφανείς είναι και επιρροές από άλλες
θρυλικές ταινίες όπως το Zodiac και η Σιωπή των Αμνών με τον Βιλνέβ όμως να καταφέρνει να δημιουργήσει τη δική του φυσιογνωμία αποδίδοντας ένα ξεχωριστό νόημα.
Ο Hugh Jackman/Κeller Dover, πατέρας ενός από τα κορίτσια που εξαφανίζονται, είναι ένας φανατικός χριστιανός που όμως πνίγεται από το αίσθημα για εκδίκηση και τιμωρία, έρχεται σε σύγκρουση με την πίστη του και τις αρχές του.... Μέχρι που μπορεί να σε οδηγήσει η απογοήτευση;

Από την άλλη ο Jake Gyllenhaal/Loki, ο ντεντέκτιβ που ερευνά την υπόθεση, είναι ατομιστής και έχει πρόβλημα με την ιεραρχία ενώ θέλει απελπισμένα να είναι αυτός που θα βρει τη λύση σ' αυτό το μυστήριο.
Φυσικά η ταινία πρέπει να είναι πάνω πάνω στη λίστα των επιλογών σας καθώς δεν θα 'πρεπε να χάσετε αυτή τη συγκλονιστική υπόθεση.

"Prisoners" - "Φυλακισμένοι" στο αίσθημα της απόγνωσης και της απελπισίας!

Θοδωρής Χρυσομαλλίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα