Troll my Eurovision [semifinal 1]

Η τηλεόραση σου είναι εδώ και χρόνια ένας περιττός όγκος και το τηλεχειριστήριο θέλει πέταμα απ’ το ασυναίσθητο zapping. Οι ζέστες σε τραβάνε έξω αλλά η εξεταστική δημιουργεί ενοχές. Είναι 22 Μαΐου, ώρα 22.00, κι η γειτονιά σου έχει ανοικτές τις μπαλκονόπορτες λες και περιμένει τον Αη- Βασίλη καλοκαιριάτικα. Ξεκινάει ένας αντίλαλος που μοιάζει με την εισαγωγή της Eurovision. Αρχίζει το κράξιμο στο Facebook
και εσύ δεν έχεις ιδέα καν τι στέλνουμε. Δεν πειράζει. Μπες σε όλα τα status και τρέλανε τα like μ’ αυτά που μόνο εσύ γνωρίζεις. Οι παρακάτω χώρες κερδίζουν βραβείο ασχετοσύνης για το τι θα θελες να δεις στη Eurovision εν έτι 2012.
Κείμενο: Γιώργος Φούκος

Το Μαυροβούνιο είναι ένα απ’ τα μαύρα πρόβατα του διαγωνισμού. Συμμετέχει από το 2007 αλλά ουδέποτε το χει πάρει κανείς είδηση μιας και δεν έχει περάσει ποτέ στον τελικό. Φέτος επιστρέφει με τη σατιρική διασταύρωση John Rambo + Amadeus Mozart, βλέπε Rambo Amadeus, ο οποίος έχει 3 δεκαετίες καριέρας με κάποια επιτυχία στις πρώην γιουγκοσλαβικές χώρες. Το Μαυροβούνιο δεν είναι να το χεις στην ομάδα σου μιας και κληρώθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά 1ο . Και καλά αυτό. Το ότι κληρώθηκαν όλες οι πρώην γιουγκοσλαβικές στο 2ο ημιτελικό το λες σατανική γκαντεμιά.

Ο Άγιος Μαρίνος είναι η πατερίτσα της Ιταλίας. Αν μία στο εκατομμύριο τσακιστεί βαθμολογικά, το 12άρι του κρατιδίου τη σώνει απ’ την καταστροφή. Έχει ανύπαρκτη δισκογραφία αφού έχει πληθυσμό μόλις 30.000 κατοίκους – σαν να λέμε Αίγιο – και φέτος κατεβαίνει με σύνολο απ’ το βεστιάριο. Στέλνει με ανάθεση τον κολλημένο Γερμανό συνθέτη Ralph Siegel ο οποίος έχει ζήσει τα πάντα στη Eurovision στις 20 προσπάθειές του. Ήταν δε τέτοια η έμπνευσή του για το κρατίδιο που αναγκάστηκε να αλλάξει τον τίτλο από Facebook σε Social Network (Oh Oh Uh Oh Oh), μετά από ειδική σύσταση της EBU. Θα απορήσεις γιατί δε γράφεις κι εσύ κανένα τραγούδι που και που.

Οι 6 γριές μπάμπουσκες που εκπροσωπούν την Ρωσία έχουν τσακίσει τα νεύρα των υπόλοιπων συμμετοχών μιας και τα στοιχήματα τις ανεβάζουν χαλαρά στην 1η 5άδα. Έχουν θράσος και διασκευάζουν με άνεση Eagles, Beatles κ.α. στο δε διαγωνισμό κατεβαίνουν με τη 2η προσπάθειά τους και κλείνουν το μάτι στις στριμμένες επιτροπές. Η Ρωσία ποντάρει στις πολλές φίλες χώρες που έχει και κάνει πως δε θυμάται τη περυσινή 16η θέση με παραγωγή του RedOne παρακαλώ. Θα γελάσεις πάντως.

Η Αυστρία στέλνει κάτι σαν αυστριακό Pitbull, τους Trackshittaz με ρεφραίν που συγκινεί «Your ass has feelings, your ass is a part of you, Don’t sit it on the chair, your ass has a its own idea, yeah». Αυτά τα πετυχημένα θα αφήσουν την Αυστρία –λογικά- εκτός τελικού αλλά το κομμάτι θα σκίσει στα views.

Μην μπεις στη διαδικασία να ερμηνεύσεις τη Eurovision. Καλά να είμαστε, κάθε χρόνο να γελάμε και να τσαντιζόμαστε που –σχεδόν πάντα- βγαίνει 1ο το λάθος τραγούδι. Το 2005; Άλλο εμείς. Εμείς αξίζουμε!
Keywords
Τυχαία Θέματα