Αφιέρωμα στο Pep Guardiola | Και μια μέρα του Απρίλη ο Pep είπε «Αdios!»

Αφού κατάφερε από το 2008 να κατακτήσει με την Μπαρτσελόνα 13 τίτλους, εκ των οποίων δύο Champions League (2009 και 2011), ο Πέπε Γκουαρντιόλα αποφάσισε πως κάπου εδώ πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα. Ο Ζοζέ από την άλλη, του στέλνει μια αγκαλιά για συμπαράσταση.
της Έλενας Φώτου
Ήταν 27 του Απρίλη και 14:30 ώρα Ελλάδος όταν ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Πέπε Γκουαρντιόλα, ανακοίνωσε ότι μετά από τέσσερα απολύτως επιτυχημένα χρόνια στο τιμόνι της ομάδας από την Καταλονία, στις 30
Ιουνίου θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της.
Σίγουρα το κλίμα στους Μπλαουγκράνα ήταν βαρύ και ασήκωτο μετά την απώλεια του πρωταθλήματος και τον αποκλεισμό από τα τελικά του Champions League. To καταιγιστικό 7-0 επί της Βαγιεκάνο φαίνεται πως δεν άλλαξε σε καμία περίπτωση την απόφαση του 41χρόνου Πεπ. Ήδη οι φημολογίες και τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν, καθώς τον θέλουν να μετακομίζει στη γειτονική Ιταλία και συγκεκριμένα στη Μίλαν. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως απλά θέλει να ξεκουραστεί.
Πόσο εύκολα, όμως και πόσο σύντομα θα μπορούσε ο ίδιος να μπει σε μια νέα φιλοσοφία παιχνιδιού, από τη στιγμή που αποτελεί και ο ίδιος γέννημα θρέμμα της Μπαρτσελόνα και παίζει από τις αρχές του 90’ μπάλα αλά Μπλαουγκράνα;
Όπως και να έχει, οι λόγοι του «adios» σίγουρα ποικίλουν: κακές σχέσεις με τη νυν διοίκηση, άρνηση του ίδιου σε οποιαδήποτε περικοπή σε προπονητικό και ιατρικό τιμ, η στήριξη που δείχνει στον τέως πρόεδρο Τζονάν Λαπόρτα, μέχρι και το γεγονός ότι έβλεπε τους παίκτες του να μην αποδίδουν το ίδιο με πριν.
Ο Μέσι δεν παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας πως ήθελε να αποφύγει τη συναισθηματική φόρτιση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ενώ ο Πουγιόλ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σημάδεψε το ποδόσφαιρο και την ιστορία της Μπαρτσελόνα. Δημιούργησε μια ομάδα – θρύλο που ο κόσμος θα θυμάται για πάντα».
Για την ιστορία, ο μεγάλος Πεπ, είναι ο νεότερος προπονητής που κατέφερε να κατακτήσει Champions League, κατάφερε να σπάσει όλα τα ρεκόρ κατακτώντας έξι τίτλους σε έξι διοργανώσεις σε ένα χρόνο, το 2011 τιμήθηκε από το Κοινοβούλιο της Καταλονίας, ενώ φέτος ανακηρύχθηκε από την FIFA ως ο καλύτερος προπονητής παγκοσμίως με ποσοστό 42%. Αείμνηστος!
sportgraphic / Shutterstock.com
Keywords
Τυχαία Θέματα