Ανακοίνωση Πανεπιστημίου Πατρών

Με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πατρών καλούνται οι φοιτητές του Ιδρύματος να τακτοποιήσουν άμεσα τυχόν υποχρεώσεις τους σχετικά με την ανανέωση της εγγραφής και της δήλωσης μαθημάτων στο Τμήμα τους, κατά το χειμερινό και εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, η μη εγγραφή και δήλωση μαθημάτων για δύο (2) συνεχόμενα εξάμηνα συνεπάγεται την αυτοδίκαιη διαγραφή από τη Σχολή, για την οποία εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Κοσμήτορα.

Επισημαίνεται ότι η εγγραφή
και δήλωση μαθημάτων των φοιτητών σε κάθε εξάμηνο αποτελούν από κοινού απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου ο φοιτητής να έχει ενεργή παρουσία στο Ίδρυμα.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τη Γραμματεία του Τμήματός τους, για την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους.
Ειδικότερα, στις διατάξεις του άρθρου 33 του ν. 4009/11, ορίζονται τα ακόλουθα:
«2. Ο φοιτητής εγγράφεται στη σχολή στην αρχή κάθε εξαμήνου σε ημερομηνίες που
ορίζονται από την κοσμητεία και δηλώνει τα μαθήματα που επιλέγει. Αν δεν εγγραφεί για δύο συνεχόμενα εξάμηνα, διαγράφεται αυτοδικαίως από τη σχολή. Για τη διαγραφή εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του κοσμήτορα.»

«11. α) Μετά το πέρας της περιόδου κανονικής φοίτησης, που ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών της σχολής, προσαυξημένο κατά τέσσερα εξάμηνα, οι φοιτητές μπορούν να εγγραφούν στα εξάμηνα, μόνον εφόσον πληρούν τους όρους συνέχισης της φοίτησης που καθορίζονται στον Οργανισμό κάθε ιδρύματος.»Τέλος, στις Λοιπές Μεταβατικές Διατάξεις (του Άρθρου 80) του ν. 4009/2011, ορίζονται τα ακόλουθα:«9. α) Όσοι φοιτητές συμπληρώνουν στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 φοίτηση διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης του διπλάσιου αριθμού εξαμήνων από όσα απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξανόμενης κατά δύο εξάμηνα, θεωρείται ότι έχουν απωλέσει αυτοδικαίως τη φοιτητική ιδιότητα από τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στον Οργανισμό του ιδρύματος.
β) Με την επιφύλαξη της προηγούμενης παραγράφου, όσοι φοιτητές έχουν συμπληρώσει στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 φοίτηση διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης του αριθμού εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξανόμενης κατά τέσσερα εξάμηνα, θεωρείται ότι έχουν απωλέσει αυτοδικαίως τη φοιτητική ιδιότητα από τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στον Οργανισμό του ιδρύματος.
γ) Όσοι φοιτητές έχουν συμπληρώσει στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 φοίτηση διάρκειας μικρότερης από αυτήν της προηγούμενης παραγράφου, θεωρείται ότι έχουν απωλέσει αυ
Keywords
Τυχαία Θέματα