ΔΠΘ | Ανακοίνωση φοιτητών του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ.

Το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης είναι το πρώτο Τμήμα που λειτουργεί στη χώρα μας και παρέχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Κοινωνική Εργασία σε συνδυασμό μάλιστα με τα γνωστικά αντικείμενα της Κοινωνικής Πολιτικής και Διοίκησης. Σε επίπεδο ΑΕΙ, το Τμήμα μας είναι το μόνο στην Ελλάδα
που συνδυάζει σε ένα ενιαίο πτυχίο την Κοινωνική Πολιτική, την Κοινωνική Διοίκηση και την Κοινωνική Εργασία.
Ως φοιτητές του Τμήματος αυτού ήρθαμε με τη σειρά μας αντιμέτωποι με το «σχέδιο Αθηνά». Το συγκεκριμένο σχέδιο περιλαμβάνει συγχωνεύσεις και αφομοιώσεις σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σε πανελλαδικό επίπεδο. Είναι ευρέως γνωστό πως πολλά τμήματα σε περίπτωση εφαρμογής του σχεδίου αυτού θα αποτελούν παρελθόν. Σύμφωνα με το σχέδιο Αθηνά τα κριτήρια των σχολών που απορροφώνται είναι κυρίως οικονομικά και όχι ακαδημαϊκά όπως θα έπρεπε. Ως τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης συγχωνευόμαστε με το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, ένα τμήμα με διαφορετικό επιστημονικό αντικείμενο. Αξίζει να τονισθεί ότι οι επιπτώσεις αυτής της συγχώνευσης - απορρόφησης θα είναι η αλλοίωση της επιστημονικής μας ταυτότητας, και η αποδυνάμωση της αξίας του πτυχίου μας. Ήδη η σχολή μας κάθε χρόνο έρχεται αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα όπως η δυσκολία έναρξης της πρακτικής άσκησης λόγω έλλειψης πόρων και η απορρόφηση του Τμήματος των Πολιτικών Επιστημών θα διογκώσει το πρόβλημα καθώς δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Τμήματος μας.
Εν κατακλείδι καταδικάζουμε τη προχειρότητα του σχεδίου Αθηνά και απαιτούμε καμία εφαρμογή του, καμία συγχώνευση – απορρόφηση και κατάργηση Τμημάτων καθώς και καμία εφαρμογή του νόμου – πλαίσιο.
Αγωνιζόμαστε: Για τη διαφύλαξη των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων Για τη διατήρηση της επιστημονικής ταυτότητας του τμήματος μας Για το ισχύον πρόγραμμα σπουδών μας Για τη φοίτηση μας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης ως έχει.Για τους παραπάνω λόγους προβαίνουμε στις εξής δράσεις: Προβολή στα ΜΜΕ Συνάντηση με τοπικούς φορείς Πραγματοποίηση γενικής πορείας κατά του σχεδίου Αθηνά και κάλεσμα όλων των άλλων συντονιστικών καταλήψεων Συμπόρευση του αγώνα με όλα τα συντονιστικά καταλήψεων Σύνταξη επιστολής προς την πρόεδρο του Τμήματος και των Πρυτανικών αρχώνΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Keywords
Τυχαία Θέματα