Ελληνική Ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Γρίφων &Sudoku

Δέκα μέρες απέμειναν μέχρι την έναρξη των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων SUDOKU και PUZZLES (Γρίφων λογικής), που διεξάγονται φέτος από την 1η έως τις 7 Οκτωβρίου στην Κραλγεβίτσα της Κροατίας.
Είκοσι επτά (27) χώρες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και ο συναγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα έντονος, μιας και όλα τα φαβορί ( Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιαπωνία και Γερμανία) παρατάσσονται με
πλήρη σύνθεση και όλα τα μεγάλα τους ονόματα ( Thomas Snyder,Palmer Mebane,Wei-Hwa Huang,Ulrich Voigt,Hideaki Jo) είναι παρόντα.
Η Ελληνική Mensa, που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Puzzle ( WPF ), συγκρότησε πλήρεις εθνικές ομάδες Sudoku και Puzzles. Είναι η τέταρτη χρονιά που η Ελλάδα συμμετέχει στα παγκόσμια πρωταθλήματα και όπως δήλωσε ο αρχηγός αποστολής και πρόεδρος της ελληνικής Mensa κ. Χρήστος Αποστολίδης: " Μετά από τους ελληνικούς προκριματικούς και τις σκληρές προπονήσεις των επιλεγμένων αθλητών, η ελληνική αποστολή πηγαίνει στην Κροατία, με στόχο για πρώτη φορά καλά πλασαρίσματα, τόσο στην ατομική όσο και στην ομαδική κατάταξη, απέναντι σε πολυ έμπειρους αντιπάλους και χώρες με παράδοση στα sudoku".
Οι ελληνικές εθνικές ομάδες αποτελούνται από τους παρακάτω:
7ο WSC -παγκόσμιο πρωτάθλημα sudoku:
Α' ΟΜΑΔΑ 
Έλενα Αϊβαζοπούλου
 Βάσω Καλαϊτζίδου
 Θάνος Δαρκαδάκης 
Γιάννης Δούρος21ο WPC -παγκόσμιο πρωτάθλημα puzzles:
Α' ΟΜΑΔΑ: 
Βάσω Καλαϊτζίδου
 Έλενα Αϊβαζοπούλου
 Θάνος Δαρκαδάκης
 Άλκηστη ΚαλλινίκουΩς Β' Ομάδα θα συμμετέχουν επίσης η Ηλιάνα Γουναλάκη και ο Γρηγόρης Βαρδαρινός.
Παράλληλα θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση των μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Puzzle ( World Puzzle Federation ) με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του κ. Αποστολίδη, όπου θα αποφασισθεί ο τόπος διεξαγωγής του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2013.Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες: www.mensa.org.gr www.worldpuzzle.org | www.wscwpc2012.org
Keywords
Τυχαία Θέματα