Επιστολή πανεπιστημιακών του ΑΠΘ στον Παπαδήμο

Επιστολή στον Λουκά Παπαδήμο έστειλαν σήμερα πανεπιστημιακοί του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που ανήκουν στην Κίνηση «Σύνδεσμος Καθηγητών».

Οι καθηγητές χαρακτηρίζουν ως «πρόσχημα» τις κινήσεις που γίνονται από τον υπουργό Παιδείας για εκτόνωση της κρίσης στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας ώστε να «ανατραπούν οι βασικές δομές του νόμου». Να

σημειωθεί ότι ο «Σύνδεσμος Καθηγητών» αριθμεί περίπου 60 μέλη σε σύνολο σχεδόν 2.500 μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος.

«Δεν είναι δυνατό να καλούνται οι Πρυτάνεις που πρωτοστατούν στη μη λειτουργία του νόμου να υποβάλουν προτάσεις για τις "δυσλειτουργίες" του. Παραβλέπει επίσης ο κ. Μπαμπινιώτης ότι η υποτιθέμενη αδυναμία εφαρμογής του νόμου οφείλεται στη βία που ασκήθηκε και ασκείται προκειμένου να ματαιωθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών των Συμβουλίων των Πανεπιστημίων και να εμποδιστεί η αυθεντική έκφραση της θέλησης της πανεπιστημιακής κοινότητας. Σε κάθε περίπτωση, ενδεχόμενη τροποποίηση ορισμένων διατάξεων του νόμου προϋποθέτει την εφαρμογή του, ώστε να εντοπιστούν στην πράξη οι δυσλειτουργίες που θα προκύψουν από την υλοποίηση των προβλέψεων του», λέει ο Σύνδεσμος και προσθέτει: «Στοιχειώδης υποχρέωση κάθε ευνομούμενης Πολιτείας είναι να εφαρμόζει τους νόμους που η ίδια θεσπίζει και, πολύ περισσότερο, τους νόμους που με διακομματική συναίνεση κι ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίζει το Κοινοβούλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα