Φοιτητικές Συνταγές | Χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλας

Χριστούγεννα… Θεωρούνται παγκόσμια ως μια γιορτή χαράς, ζεστασιάς, αγάπης και δοτικότητας. Κάτι τέτοιες μέρες συνηθίζουμε να μαζευόμαστε σε μεγάλες παρέες, φίλοι και συγγενείς και να ζούμε αξέχαστες στιγμές. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα… Βόλτες, τραγούδι, χορός, ποτό… και τι άλλο; Μα φυσικά το φαγητό! Και όταν λέμε φαγητό εννοούμε μπόλικο φαγητό! Και ποίοι είναι οι πρωταγωνιστές σ’ αυτή τη κατηγορία; Μα φυσικά τα γλυκά! Και ποιος από εμάς δεν έχει αναμνήσεις από πολύχρωμα ζαχαρωτά, ζουμερά μελομακάρονα
και φυσικά τη βασιλόπιτα…
Έλα, όμως, που οι καιροί δυσκόλεψαν... Η περιβόητη κρίση μας χτύπησε την πόρτα και πήρε μαζί της πολλές από τις μέχρι πρότινος δεδομένες πολυτέλειες. Και είναι λογικό. Όταν κάποιος δυσκολεύεται να εξασφαλίσει τα βασικά είδη για την οικογένειά του μόνο στα όνειρα θα βλέπει τις παραπάνω λιχουδιές! Και λοιπόν; Θα το βάλουμε κάτω; Όχι! Μπορεί να μεγαλώσαμε, να είμαστε φοιτητές και να έχουμε άλλες προτεραιότητες (και δυσκολίες στα οικονομικά) αλλά με λίγη αναζήτηση μπορούμε να βρούμε συνταγές για νόστιμες και οικονομικές συνταγές απλών γλυκών (και ας αφήσουμε τα σύνθετα για τις μαμάδες!).
Με λίγα και απλά υλικά μπορούμε να περάσουμε ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες μας φτιάχνοντας νόστιμα γλυκά. Όπως και να έχει οι δημιουργίες μας δεν θα έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις αγορασμένες αντιθέτως θα είναι μοναδικές και με μεγαλύτερη αξία- όχι με βάση τα χρήματα αλλά με βάση την προσπάθεια. Ορίστε μια απλή σπιτική συνταγή για πολυαγαπημένα εορταστικά μπισκότα: ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

Τι χρειαζόμαστε: 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. καστανή ζάχαρη 75 γρ. άσπρη ζάχαρη 500 γρ. αλεύρι Ελάχιστο γάλα 1 κουτ. Σούπας κανέλα Πως το κάνουμε: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη (και τα 2 είδη) για 2-3 λεπτά.. Προσθέτουμε πρώτα τα ασπράδια και κατόπιν τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι και την κανέλα. Πλέον έχουμε μια συμπαγή ζύμη. Την απλώνουμε ώστε να γίνει σχετικά λεπτή και χρησιμοποιώντας διάφορες φόρμες την κόβουμε σε μπισκοτοσχέδια της αρεσκείας μας.(ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ!) Τοποθετούμε τα μπισκότα επάνω σε λαδόκολα στο ταψί. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20-30 λεπτά(αναλόγως με το φούρνο-μέχρι να ροδοκοκκινίσουν!).ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!
Υ. Γ. Μερικές ιδέες για διακόσμηση και δώρα: Μπορούμε να κατασκευάσουμε μπισκότα-γράμματα που να σχηματίζουν το όνομα κάποιου αγαπημένου μας προσώπου και να του τα προσφέρουμε. Μια ακόμη οικονομική λύση είναι να κάνουμε νοστιμότερα τα μπισκότα μας περιχύνοντάς τα με περισσεύματα διαφόρων ειδών σοκολάτας ή ξηρων καρπών ή ακόμη και με ξύσμα πορτοκαλιού. Πρωτότυπη ιδέα είναι να στολίσουμε με χαρτί περιτυλίγματος κουτιά σε διάφορα μεγέθη και να τα γεμίσουμε με ξύλα κανέλας και τα μπισκότα που φτιάξαμε- τέλειο, μυρωδάτο δώρο! ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!
Φρόσω ΤερζόγλουΦιλοσοφική ΘεσσαλονίκηςFacebook: Froso Terz
Keywords
Αναζητήσεις
τραγανα μπισκοτα κανελας, koulourakia kanelas me liga ulika
Τυχαία Θέματα