Φονικές Βόμβες στο Μαραθώνιο της Βοστώνης

Δύο βόμβες εξερράγησαν κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης τη Δευτέρα 15/4. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί επίσημα 2 νεκροί και 69 τραυματίες, σύμφωνα με το CNN, ενώ άλλες πηγές κάνουν αναφορά για 86 τραυματίες, ανάμεσά τους και 2 μικρά παιδιά. Οι αρχές της πόλης, μάλιστα, ανακάλυψαν και εξουδετέρωσαν και άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ακόμη δεν έχει αναληφθεί ευθύνη από κάποια οργάνωση. Για λόγους ασφαλείας, έχουν εκκενωθεί ξενοδοχεία που φιλοξενούσαν αθλητές, ενώ έχει δοθεί εντολή στους κατοίκους να παραμένουν
στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τα πολυπληθή μέρη.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 2:45μμ τοπική ώρα (9:45μμ Ελλάδος), ενώ όσο περνάει η ώρα, αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών.

Πριν λίγο επιβεβαιώθηκε και τρίτη έκρηξη στη Βιβλιοθήκη JFK και οι αρχές αναζητούν να βρουν αν συσχετίζεται με τις δύο προηγούμενες.

Παράλληλα έχει εκκενωθεί και το πανεπιστήμιο του Harvard που βρίσκεται λίγα τετράγωνα μακριά από το σημείο της πρώτης έκρηξης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας στο Λευκό Οίκο έχεουν επίσης αυξηθεί.
Η επικοινωνία μέσω κινητών έχει πέσει στην πόλη της Βοστώνης. Να σημειωθεί επίσης ότι έχει κλείσει το αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης, καθώς υπάρχει απαγόρευση πτήσεων.

Real time ενημέρωση από το twitter:
#bostonexplosion #boston #marathon

Δείτε το βίντεο από τη στηγμή της έκρηξης:
Keywords
Τυχαία Θέματα