Ημέρα Αποτυχίας στο Ο.Π.Α.

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αποτυχίας. Η έμπνευση για αυτή την εκδήλωση προήλθε από το κίνημα που επιθυμεί να καθιερώσει το διεθνές εορτασμό της ημέρας αποτυχίας στις 13 Οκτώβρη. Η δράση του κινήματος ενέπνευσε φέτος τη διεξαγωγή παράλληλων εκδηλώσεων σε 16 χώρες.
Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Ελλάδα
από τον όμιλο επιχειρηματικότητας φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ThinkBiz (www.thinkbiz.gr) σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του πανεπιστημίου ( www.mke.aueb.gr), Μέλη του Διδακτικού Προσωπικού, νέοι επιχειρηματίες, στελέχη της αγοράς, φοιτητές και μαθητές μοιράστηκαν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους αναφορικά με την αποτυχία.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην εκδήλωση έφτασε τα 250 άτομα.

Στη διάρκεια των εισηγήσεων τους, η Ιωάννα Πεπελάση, Αναπληρώτρια Οικονομικής Ιστορίας στο Ο.Π.Α., μίλησε για την πορεία των επιχειρηματιών από την αποτυχία στην επιτυχία, ο Eric Parks, Συνιδρυτής της Pinnatta , μίλησε με χρονική σειρά για τις προσωπικές και επαγγελματικές του αποτυχίες και ο Σωτήρης Μπαντάς, CTO Helic Inc., και ο Ευάγγελος Ράπτης, CFO ομίλου Forthnet τόνισαν ότι η επιχειρηματική αποτυχία είναι κοντά στην ανθρώπινη ατέλεια και άρα η μέγιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μέσα σε ένα δομημένο εταιρικό περιβάλλον είναι καθοριστική για την επιτυχία. Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση του Στάθη Κουτσογέωργου, Ιδρυτή του Radiojar, αλλά και του Αλέξη Πανταζή και Αιμίλιου Μάρκου, Συνιδρυτές της Hellas Direct. Οι δύο τελευταίοι μίλησαν για τα τρία σημεία που πρέπει να θυμόμαστε όταν αποτυγχάνουμε: το πόσο γρήγορα θα σηκωθείς, το πόσο σε επηρεάζει η αντίληψη των άλλων για την αποτυχία σου και το αν είσαι καλά προετοιμασμένος σε ότι και αν κάνεις. Την εκδήλωση έκλεισε η Επίκουρη Καθηγήτρια Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο Ο.Π.Α, Ειρήνη Νικάνδρου, μιλώντας για την αντίληψη και αντίδραση των ανθρώπων στην αποτυχία και τις συνέπειες αυτών.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η συμμετοχή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καλλιθέας αλλά και πολλών νέων που συμμετείχαν στις δραστηριότητες που είχε οργανώσει ο φοιτητικός όμιλος επιχειρηματικότητας ThinkBiz στο χώρο του φουαγιέ του αμφιθεάτρου.
Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις αποτυχίες τους γράφοντας στον «Τοίχο της Αποτυχίας», », αφηγήθηκαν κάποιες από αυτές στο κοινό, βγήκαν αστείες φωτογραφίες σχηματίζοντας τα γράμματά της και έπαιξαν παιχνίδια.
Η θετική ανταπόκριση που βρήκε η εκδήλωση γέμισε τους διοργανωτές με προσδοκίες και σχέδια για περισσότερες αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον. Stay Tuned.
Keywords
Τυχαία Θέματα