Λίγος φραπέ, λίγο θάλασσα και extreme sports!

Πριν λίγες μέρες μας τελείωσε και το Euro. Τώρα λοιπόν που δεν έχουμε κάποια αθλητική «υποχρέωση», ας λιώσουμε τα αθλήματα της παραλίας. Με εμάς πρωταγωνιστές σε κάποιο από τα καλοκαιρινά extreme sports που αδημονούν να τα δοκιμάσουμε. Όχι άλλα λάδια, τάβλι, ξαπλώστρες! Μόνο αδρεναλίνη
Τα λεφτά σίγουρα είναι λίγα. Μπορείτε όμως να τα επενδύσετε σε κάποιο από τα παρακάτω αθλήματα και να πείτε πως όντως άξιζε. Το καλοκαίρι
είναι η καταλληλότερη εποχή για δράση και αδρεναλίνη, άλλωστε, υπάρχει καλύτερος συνδυασμός από τον ήλιο, την αμμουδιά και την θάλασσα.
Ας αφήσουμε για λίγο τον φραπέ και ας πιάσουμε τις σανίδες: surfing, windsurfing, kitesurfing, waterskiing, και wakeboarding.Surfing: Μπορεί να χρειάζονται χρόνια προπόνησης, αλλά αυτό δε μας εμποδίζει από το να δοκιμάσουμε έστω τη μοναδική αίσθηση του να προσπαθείς να ισορροπήσεις στα κύματα. Θα χρειαστείτε κύματα, μια κατάλληλη σανίδα, μια ισοθερμική στολή και λίγο κερί για τη σανίδα. Κορυφαία επιλογή η παραλία του Βάλτου στην Πάργα.
Windsurfing- Kitesurfing: Σε νησιά όπως η Ρόδος, η Κάρπαθος, η Νάξος, η Πάρος, η Κάλυμνος και η Λευκάδα, τα δύο αυτά αθλήματα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν όλο και μεγαλύτερες ροές επισκεπτών. Για το windsurfing, θα πρέπει απλά να μάθετε πώς να μένετε όρθιος στη σανίδα, να στρίβετε και να κρατάτε πορεία. Θα χρειαστείτε ιστιοσανίδα, ένα ειδικό γιλέκο-σωσίβιο στη μέση και αντιολισθητικά παπούτσια.
Για το kitesurfing, ο εξοπλισμός είναι σαφώς πιο περίπλοκος και σαν σπορ είναι αρκετά εξειδικευμένο. Το μαγικό όμως του κομμάτι είναι η στιγμή που πετυχαίνετε πολύ ψηλά άλματα στον αέρα και απότομους ελιγμούς.
Waterskiing: Το θαλάσσιο σκι εμφανίστηκε στην Ελλάδα το 1957 στον όρμο Βουλιαγμένης. Πόρος, Σκιάθος, Νάξος είναι λίγοι μόνο από τους προορισμούς όπου μπορείτε να γίνετε ένας μοναδικός σκιέρ, φορώντας δυο πέδιλα, δέστρες, κρατώντας ένα σκοινί και φορώντας ένα σωσίβιο γιλέκο και γάντια.
Wakeboarding: Σε όλες τις ακτές της Αττικής, στην Χαλκιδική, αλλά και σε Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Ίο, Ρόδο, Κάρπαθο, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Σαντορίνη, το wakeboarding είναι διαθέσιμο για ραντεβού στα κύματα για όσους ειδικά ασχολούνται από πριν με skate ή snowboard.Ένα και δύο και τρία, καιρός να πηδήξετε όλα τα κύματα!
Κείμενο: Έλενα Φώτου
Keywords
Τυχαία Θέματα