Νέες συνεργασίες ΑΠΘ με πανεπιστήμια του εξωτερικού

«Στα πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξης διεθνών συνεργασιών και της ενδυνάμωσης της εξωστρέφειας που προωθούν δυναμικά οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Α.Π.Θ., Καθηγητής Ιάκωβος Γκανούλης επισκέφθηκε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στο Ιράν και την Αλγερία, διερευνώντας τις δυνατότητες συνεργασίας στην κατεύθυνση της ανταλλαγής φοιτητών και μελών του διδακτικού προσωπικού. Οι επισκέψεις έγιναν κατόπιν πρόσκλησης των Πανεπιστημίων των 2 χωρών, που κάλυψαν όλα τα έξοδα μετάβασης και διαμονής
του εκπροσώπου του Α.Π.Θ.

Στο ΙΡΑΝ ο κ. Γκανούλης προσκλήθηκε στο 1o Διεθνές και 4o Εθνικό Συνέδριο Ανακύκλωσης Οργανικών Αποβλήτων στη Γεωργία (http://crowa.khuisf.ac.ir/) από το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο AZAD-KHORASGAN του Ισπαχάν. Μέλος της Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου και κύριος ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος του Α.Π.Θ. τιμήθηκε με τη διάκριση της καλύτερης επιστημονικής εργασίας. Επιπλέον, υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας με το Α.Π.Θ., το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την παραμονή στο Α.Π.Θ. με Εκπαιδευτική Άδεια Ιρανού Καθηγητή.
Στην Αλγερία η πρόσκληση προήλθε από το Πανεπιστήμιο Badji Mokhtar, που βρίσκεται στην πόλη Annaba. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθ. KADI είναι καθηγητής στην Ιατρική Σχολή και διακεκριμένος χειρούργος. Οι συζητήσεις αναφέρθηκαν στην ίδρυση στη Αλγερία Εθνικού Κέντρου Κατάρτισης σε θέματα Υδάτων και οι δυνατότητες συνεργασίας με το Κέντρο Υδάτων του Α.Π.Θ. Συμφωνήθηκε η προώθηση πρωτοκόλλων συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων.
Μετά την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα και τον Αραβικό Κόσμο, το Α.Π.Θ. στρέφεται τώρα και προς χώρες όπως το ΙΡΑΝ και η ΑΛΓΕΡΙΑ, που σαν πετρελαιοπαραγωγές χώρες διαθέτουν σημαντική οικονομική δύναμη». Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Α.Π.Θ.
Keywords
Τυχαία Θέματα