Ομελέτα λαχανικών με τόνο

2 κονσέρβες τόνος TRATA ελαιολάδου 8 τεμ. αυγά 1 τεμ. τομάτα 1 κολοκύθι 1 τεμ. κόκκινη πιπεριά 200 γρ. λευκά μανιτάρια 200 γρ. πράσινα σπαράγγια 4 κτσ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέριΠροετοιμασία

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε κύβους την τομάτα, το κολοκύθι και την πιπεριά. Κόβουμε σε ψιλές φέτες τα μανιτάρια και σε τρία κομμάτια τα σπαράγγια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά. Ανοίγουμε την κονσέρβα του τόνου και την βάζουμε σε ένα μπολ.
Σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε στο μπολ με ένα πιρούνι. Περιχύνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα. Μόλις η ομελέτα σφίξει από κάτω, την γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη. * Μπορούμε, πριν ρίξουμε τα αυγά, να τοποθετήσουμε τα υλικά σε πυρέξ και να ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα. Εδώ βρίσκονται τα Λιπαρά Οξέα που χρειάζεσαι. Τα Ω3 Λιπαρά Οξέα είναι τα μόνα απαραίτητα στον οργανισμό λιπαρά οξέα καθώς ο ίδιος δεν τα παράγει και πρέπει να τα προσλαμβάνει μέσω των τροφών. Συνδέονται μεταξύ άλλων με την καλή λειτουργία της καρδιάς, με την πρόληψη της κατάθλιψης, τη βελτίωση της μνήμης και της εγκεφαλικής λειτουργίας, τον αποτελεσματικό μεταβολισμό της χοληστερόλης.
Ψάρια όπως ο τόνος, ο σολομός, το σκουμπρί, η ρέγγα, η σαρδέλα και η ποταμίσια πέστροφα καλό είναι να καταναλώνονται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
Έχοντας, λοιπόν, μια κονσέρβα τόνο και απολαμβάνεις ένα γεύμα, όπως τα παραπάνω και ενισχύεις τον οργανισμό σου χωρίς να σε απασχολεί η συντήρηση της. Καλή όρεξη!
Keywords
Αναζητήσεις
ομελετα φουρνου με τονο, ομελετα με τονο και μανιταρια
Τυχαία Θέματα