Πανεπιστήμιο Μακεδονίας | Κέντρο Συμβουλευτικής και Στήριξης Φοιτητών

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Στήριξης Φοιτητών (ΚΣΣΦ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ξεκίνησε τη λειτουργία του! Παρέχει ενημέρωση, στήριξη και ψυχολογική συμβουλευτική σε όλους τους φοιτητές/τριες του Ιδρύματος (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς). Στο ΚΣΣΦ οι φοιτητές/τριες μπορούν να βρούν βοήθεια για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προσωπικών και ακαδημαϊκών προβλημάτων που συναντούν κατά τη διάρκεια των σπουδών και της φοιτητικής τους ζωής. Απώτερος στόχος είναι η προσωπική ανάπτυξη των ατόμων και η βελτίωση της κοινωνικής τους ζωής μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο.
Οι φοιτητές/τριες μπορούν να απευθύνονται στο ΚΣΣΦ για προβλήματα και δυσκολίες, όπως:Σπουδές: αδυναμία συγκέντρωσης, δυσκολίες στη μελέτη, άγχος εξετάσεων, μειωμένη απόδοση, έλλειψη κινήτρων, δυσκολίες στη λήψη αποφάσεων.Φοιτητική ζωή: δυσκολίες προσαρμογής στο ακαδημαϊκό περιβάλλον και στο νέο τρόπο ζωής, δυσαρέσκεια με το αντικείμενο των σπουδών, δυσκολίες στη διαχείριση του χρόνου και των προκλήσεων της φοιτητικής ζωής.Προβλήματα επικοινωνίας και σχέσεων: δυσκολίες στις φιλικές, οικογενειακές ή ερωτικές σχέσεις, προβλήματα μοναξιάς και άγχους, χαμηλή αυτοεκτίμηση.Άλλα προσωπικά προβλήματα: διαταραχές στη διατροφή και τον ύπνο, σωματικές εκδηλώσεις άγχους, ειδικές ανάγκες και αναπηρίες, διάφορα συναισθηματικά προβλήματα και εξαρτήσεις.Για πληροφορίες ή ραντεβού μπορείτε: Να επισκεφθείτε προσωπικά το ΚΣΣΦ Να τηλεφωνήσετε στο 2310 891406 Να στείλετε e-mail στη διεύθυνση [email protected] Να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.uom.gr/symbouli Το ΚΣΣΦ βρίσκεται στο γραφείο 211, στον 2ο όροφο του κτιρίου ΓΔ, (πάνω από τη Βιβλιοθήκη). Οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν και με απόλυτη εμπιστευτικότητα.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Τρίτη: 17:00-20:00, Τετάρτη: 11:00-17:00, Πέμπτη: 11:00-14:00Επιστημονικά υπεύθυνοι:Μαρία Πλατσίδου, Αναπληρώτρια ΚαθηγήτριαΓρηγόρης Σίμος, Επίκουρος Καθηγητής
Keywords
Τυχαία Θέματα