Πανεπιστήμιο Πατρών | Θέσεις για το σχέδιο «Αθηνά»

Η βασική θέση που εκφράστηκε στη συνάντηση των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου Πατρών για το θέμα του σχεδίου «Αθηνά» είναι η εξής:

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύθηκε στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό συγκροτήθηκε ως ένα Ίδρυμα το οποίο με το πέρασμα των ετών μπόρεσε να καλύψει ένα πλήρες φάσμα γνωστικών αντικειμένων. Οι οποιεσδήποτε προτάσεις «εξορθολογισμού» είναι αντικείμενο διαβούλευσης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου και θα πρέπει να στηρίζονται
σε πραγματικά δεδομένα, για τα οποία πλέον αποκτάμε σαφή εικόνα καθώς μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία εσωτερικής αξιολόγησης των ακαδημαϊκών μονάδων του. Παράλληλα, προκύπτουν χρήσιμα δεδομένα από τη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων στο πλαίσιο του Ψηφιακού Άλματος. Οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση απαιτεί χρόνο και θα πρέπει να λάβει υπόψη της την «ταυτότητα» του Πανεπιστημίου, όπως αυτή εκφράζεται στη διακήρυξη των στόχων του και στις προγραμματικές αρχές της στρατηγικής του ανάπτυξης.
Keywords
Τυχαία Θέματα