Παράταση στις δηλώσεις μαθημάτων στο ΟΠΑ (ΑΣΟΕΕ)

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 έως και την Τρίτη 15 Μαΐου 2012.
Υπεθυμίζεται επίσης σε όσους φοιτητές δεν έκαναν δήλωση μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο ακαδ. έτους 2011-12 ότι, βάσει της σχετικής διάταξης του Ν. 4009 άρθρο 33 παρ. 3 «Ο φοιτητής εγγράφεται στην σχολή στην αρχή κάθε εξαμήνου σε ημερομηνίες που ορίζονται από την κοσμητεία και δηλώνει τα μαθήματα που επιλέγει. Αν δεν εγγραφεί για δύο συνεχόμενα εξάμηνα, διαγράφεται αυτοδικαίως από τη
σχολή. Για τη διαγραφή εκδίδεται διαπιστωτική πράξη.», εάν δεν κάνουν δήλωση ούτε το εαρινό εξάμηνο, διαγράφονται αυτοδικαίως.
Βέβαια, όσοι φοιτητές επιθυμούν να διακόψουν προσωρινά τις σπουδές τους, πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση βάσει του άρθρου 80 παρ. 9 του Ν.4009 «δ) Οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα να διακόψουν, με έγγραφη αίτησή τους στη γραμματεία της οικείας σχολής, τις σπουδές τους για όσα εξάμηνα, συνεχόμενα ή μη, επιθυμούν, και πάντως όχι περισσότερα από τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών. Τα εξάμηνα αυτά δεν προσμετρώνται στην παραπάνω ανώτατη διάρκεια φοίτησης. Οι φοιτητές που διακόπτουν κατά τα ανωτέρω τις σπουδές τους, δεν έχουν τη φοιτητική ιδιότητα καθ' όλο το χρονικό διάστημα της διακοπής των σπουδών τους. Μετά τη λήξη της διακοπής των σπουδών οι φοιτητές επανέρχονται στη σχολή.».
Από την Πρυτανεία του ΟΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα