Πάτρα | «Το ΜΕΤ ανοίγεται στους φοιτητές σαν χώρος πειραματισμού, εμπειρίας και έμπνευσης»

Μετά την εξαιρετική επιτυχία του Εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, το Σάββατο 12 Μαϊου 2012, στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώνεται την Παρασκευή 18 Μαϊου 2012, εκδήλωση για τον Εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Η Ημερίδα «Το ΜΕΤ ανοίγεται στους φοιτητές σαν χώρος πειραματισμού, εμπειρίας και έμπνευσης» αποτελεί την κεντρική εκδήλωση του Εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με τίτλο «Μουσεία σ’ έναν κόσμο που αλλάζει: νέες προκλήσεις-νέες εμπνεύσεις» και διοργανώνεται στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών 2012» του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Ημερίδα

υλοποιείται με την υποστήριξη των Γραφείων Διασύνδεσης και Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Πατρών. Απευθύνεται σε φοιτητές όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών ή άλλων Πανεπιστημίων ή Ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Ώρα έναρξης της Ημερίδας 12.00 μ.μ.

Στόχος της Ημερίδας να αναδειχθεί το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας σαν χώρος πειραματισμού με νέες ιδέες και χώρος απόκτησης εμπειρίας και έμπνευσης για τους φοιτητές μέσα από εθελοντική προσφορά και/ή πρακτική άσκηση.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, μεταξύ άλλων, φοιτητές από τα Τμήματα Γεωλογίας, Φυσικής και Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών που έχουν προσφέρει μέχρι τώρα τις υπηρεσίες τους στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας εθελοντικά ή στο πλαίσιο Πρακτικής Άσκησης, θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει και νέες ιδέες με τις οποίες έχουν πειραματιστεί και έχουν υλοποιήσει στο Μουσείο. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου “Οι τηλεπικοινωνίες στη ζωή μας” & στην περιοδική έκθεση «Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών: ένα Σύγχρονο Μουσείο σ’ έναν Κόσμο που αλλάζει – 3 χρόνια Εναλλακτικής Λειτουργίας» και να γνωρίσουν τις δραστηριότητες του Μουσείου σαν πηγές έμπνευσης, δημιουργίας και εμπειρίας.

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης και πίσω από το Εκκρεμές του Φουκώ. Είναι ανοιχτό στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-14.00, εκτός από τις επίσημες αργίες.

Source: Uploaded by user via mycampus.gr on Pinterest

Keywords
Τυχαία Θέματα