Πέθανε η Τζόαν Ρίβερς

Πέθανε την Πέμπτη η διάσημη αμερικανίδα παρουσιάστρια σε ηλικία 81 ετών.Στην ανακοίνωσή που έγινε από την κόρη της Μellisa αναφέρεται : «η μεγαλύτερη χαρά της μητέρας μου ήταν να κάνει τους ανθρώπους να γελάνε. Αν και αυτό είναι πολύ δύσκολο τώρα, ξέρω ότι η τελευταία της επιθυμία θα ήταν να επιστρέψουμε γρήγορα στο γέλιο».

Πριν απο μια εβδομάδα η 81χρονη ηθοποιός έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο για μια συνηθισμένη επέμβαση ρουτίνας στις φωνητικές χορδές.Μάλιστα, μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο το οποίο θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην κατάστασή της, αφού αυτό στο οποίο
είχε εισαχθεί ειδικευόταν σε «πεπτικές διαταραχές». Η Τζόαν είχε τεθεί σε τεχνητό κώμα από τους θεράποντες ιατρούς.

Το ιατρικό ανακοινωθέν μιλάει για ανακοπή καρδιάς την ώρα του χειρουργείου ενώ αντιμετώπιζε μία «πολύς μικρής σημασίας ενδοσκοπική διαδικασία» στις φωνητικές χορδές.
Η Joam Rivers, είχε ξεχωρίσει για τα καυστικά της σχόλια και την αιχμηρή της κριτική από τις πρόσφατε κιόλας τηλεοπτικές της εμφανίσεις τη δεκαετία του 60. Η εκπομπή που εκτόξευσε τη δημοτικότητά της ήταν το στο κανάλι E! με το Fashion Police να "καταδιώκει" τις στιλιστικές επιλογές των διάσημων της βιομηχανίας του θεάματος.



Θανατηφόρες ατάκες που έχει πει από την εκπομπή της:
Η Κιμ Καρντάσιαν πηγαίνει σε γεμάτα γήπεδα ώστε να έχει ποικιλία επιλογών σε αυτούς που ψωνίζει. Ο Μπόι Τζορτζ είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται η Αγγλία: μια βασίλισσα που δεν ξέρει να ντυθεί. Η Κέιτι Χολμς είναι άθλια ηθοποιός. Την έβαλαν να παίξει τη γυναίκα του Κένεντι και ήταν τόσο κακή ώστε ο πρόεδρος αυτοκτόνησε εξαιτίας της. Η Γκουίνεθ Πάλτροου είναι χάλια. Εάν ήθελα να της μοιάσω, θα έβαζα το κεφάλι μου στον πισινό μου - και ο λόγος που δεν κάνω κάτι τέτοιο είναι η Γκουίνεθ. Ο Τζάστιν Μπίμπερ θυμίζει μια πολύ νεαρή λεσβία. Είναι η κόρη που ανέκαθεν επιθυμούσε η Σερ Η Αντέλ είναι μια πάμπλουτη χοντρέλα που είτε πρέπει να ηρεμήσει -και να μην εξοργίζεται που την αποκαλώ “χοντρή”-, είτε να αδυνατίσειένα από Περιγράφοντας ένα -αηδιαστικό ομολογουμένως- εμπριμέ φόρεμα είπε: Είναι σαν να το έχει σχεδιάσει ο Στίβι Γουόντερ και να το χρωμάτισε ο Μάικλ Τζέι Φοξ - ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.
Αποτυχία, βουλιμία, επιτυχίαΕπισήμως, η δουλειά της στον σταθμό E! Entertainment ήταν να ασκεί τα καθήκοντα μιας «αστυνομίας της μόδας» μέσω του «Fashion Police». Ανεπισήμως η Τζόαν Ρίβερς ήταν η ίδια μια διασημότητα. Το 2010, όταν δημιουργήθηκε το «Fashion Police», το ταλέντο της να προκαλεί βρήκε ιδανικό πεδίο εφαρμογής στο αστείρευτο υλικό για σάτιρα που προσφέρει το σύμπαν των σταρ και της τάσης τους να διεκδικούν τις εντυπώσεις με τη στυλιστική τους τόλμη. Η Ρίβερς βρήκε τον καλύτερο ρόλο της καριέρας της, ενώ το σόου είχε συγκλονιστική επιτυχία, κυρίως χάρη στη δική της αναίδεια, η οποία προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από την προϊστορία της ως κωμικής ηθοποιού, ιδιαίτερα σε παραστάσεις stand-up. Ωστόσο, προτού κατορθώσει να μετατρέψει τον εαυτό της σε χρυσωρυχείο υπογράφοντας εκπομπές, ταινίες, βιβλία, ενδύματα κ.λπ., η Τζόαν Ρίβερς είχε φτάσει στον πάτο: οικονομικά κατεστραμμένη και πεταμένη στα αζήτητα της βιομηχανίας του θεάματος, κατοικούσε σε ένα αυτοκίνητο και δυσκολευόταν να εξασφαλίσει τα απολύτως στοιχειώδη για να θρέψει την κόρη της. Κατάφερε να ανακάμψει και να συμμετάσχει σε κωμικά τηλεοπτικά σόου, το 1987 όμως το δίκτυο Fox απέλυσε την ίδια αλλά και τον σύζυγό της Εντγκαρ Ρόζενμπεργκ, ο οποίος ήταν επίσης ο παραγωγός στο βραδινό τοκ σόου που παρουσίαζε η Ρίβερς. Τρεις μήνες αργότερα ο Ρόζενμπεργκ αυτοκτόνησε και η Τζόαν κύλησε στην παθολογική βουλιμία. Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, όλες οι περιπέτειες τής χρησίμευσαν απλώς ως μέσα διάπλασης ενός κυνικού και φαρμακερού χιούμορ, με το οποίο μαστιγώνει αδιακρίτως τους πάντες - με πρώτη απ’ όλους την ίδια, τη φοβερή και τρομερή Τζόαν Ρίβερς, με φράσεις όπως «θα ήθελα να έχω μια δίδυμη αδερφή για να ξέρω πώς θα ήμουν αν δεν είχα κάνει τόσες πλαστικές», «προτού κάνουμε σεξ ο άντρας μου παίρνει παυσίπονα» ή «είμαι Εβραία. Δεν γυμνάζομαι. Εάν ο Θεός ήθελε να σκύβουμε, θα γέμιζε το έδαφος με διαμάντια». Οπωσδήποτε, από τις ατάκες της πιο διάσημης φαρμακόγλωσσας του πλανήτη ξεχωρίζει αυτή που θα μπορούσε να συνιστά και αποκάλυψη του μυστικού της επιτυχίας της: «Απολαμβάνω τη ζωή όταν συμβαίνουν διάφορα. Δεν με νοιάζει αν είναι καλά ή κακά πράγματα. Αρκεί που συμβαίνουν. Αυτό σημαίνει ότι είσαι ζωντανός».

Keywords
Τυχαία Θέματα