ΠΟΣΔΕΠ | Ζητάει λύση για την βία στα Πανεπιστήμια μέσα στη Βουλή

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Γ. Καλατζή ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ ζητάει σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου με θέμα τα περιστατικά βίας στα Πανεπιστήμια.
Με ιδιαίτερη ανησυχία αλλά και αγανάκτηση οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τα επεισόδια βίας κατά συναδέλφων και τις ανεξέλεγκτες καταστροφές της περιουσίας των Ιδρυμάτων, με αποκορύφωμα τα πρόσφατα περιστατικά στο
Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ως Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών Δασκάλων σταθερά καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια βίας και συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο στους συναδέλφους θύματα αυτών των προσχεδιασμένων βίαιων γεγονότων. Θεωρούμε ότι σε καμία οργανωμένη κοινωνία δεν πρέπει να είναι ανεκτά τέτοια φαινόμενα φασίζουσας συμπεριφοράς.
Τα Πανεπιστήμια πρέπει να αποτελούν χώρο παραγωγής νέας γνώσης και να μη μετατραπούν σε εστίες βίας και παρανομίας. Θεωρούμε ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στα πανεπιστήμια απαιτεί συντονισμένη και οργανωμένη δράση τόσο των πανεπιστημιακών φορέων όσο και αυτών της κοινωνίας και της πολιτείας μέσα από τους θεσμικούς εκπροσώπους της.Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ, αποφάσισε στις 21 Δεκεμβρίου 2012, με ομοφωνία των παρόντων, να σας ζητήσει την άμεση σύγκληση της Διαρκους Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σε ειδική συνεδρίαση, με σκοπό να συζητηθούν όλες οι εμφανείς και αφανείς διαστάσεις του προβλήματος, να ενημερωθούν τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας και να εξεταστούν μετρά για την αντιμετώπισή του.
Σε αυτήν την Συνεδρίαση προτείνουμε να κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους και να πάρουν θέση επί του θέματος – μεταξύ άλλων και πέραν της ΠΟΣΔΕΠ – η ΟΣΕΠ – ΤΕΙ, η Σύνοδος των Πρυτάνεων και η Σύνοδος των Προέδρων των ΤΕΙ καθώς και οι εκπρόσωποι των νεολαίων των κομμάτων του κοινοβουλίου
Keywords
Τυχαία Θέματα