Ρολόι χειρός σου λέει... πότε θα πεθάνεις.

Όταν ήμουν μικρό παιδί στο ίντερνετ (μιλάμε πριν από καμία δεκαριά χρόνια) υπήρχαν κάτι site όπου έβαζες την ημερομηνία γέννησής σου και πληροφορίες για την υγεία σου (π.χ. αν καπνίζεις) και υπέθεταν το πότε θα πεθάνεις. Σαν να μην έφτανε αυτό, έβγαζαν κι έναν δείκτη δευτερολέπτων που μετρούσε αντίστροφα.

Σήμερα που πίστευα ότι ο κόσμος βαρέθηκε (επιτέλους) τέτοιους καταθλιπτικούς εφιάλτες, κάποιοι (ανώμαλοι) επιστήμονες φαίνεται να θέλουν να επαναφέρουν τον εφιάλτη στη ζωή μου. Ζητάνε, λένε, χρηματοδότηση από το Kickstarter για ένα ρολόι
που θα μετράει τον χρόνο μας, αντίστροφα.

Και πριν διαβάσω τις λεπτομέρειες, τους έβριζα, αφού αναρωτιόμουν γιατί μπορεί κάποιος να θέλει να φοράει στο χέρι του μια συσκευή παραγωγής κατάθλιψης.

Τελικά, όμως, πίσω από την περίεργη αυτή ιδέα, κρύβεται κάτι σωστό: Ίσως, όταν βλέπεις στον καρπό σου το πόσος καιρός σου μένει στον κόσμο, ίσως τότε να μην χάνεις τον χρόνο σου σε ανούσια πράγματα, όπως θυμό, μαλώματα και... περιττό ύπνο. Ίσως με το να βλέπεις το πόσος χρόνος σου μένει, να κάνεις τα βήματα που θέλεις λίγο νωρίτερα και ο χρόνος σου (ακόμη κι αν τελειώνει) να αποκτήσει, τελικά, μια αξία πολλές φορές μεγαλύτερη.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το (πολυ ενδιαφέρον) project, θα βρείτε στην επίσημη σελίδα του Kickstarter του: http://www.kickstarter.com/projects/259499751/tikker-the-wrist-watch-that-counts-down-your-life

Keywords
Τυχαία Θέματα