Συνέντευξη με τους «Mini and the Moochers»

Πείτε μας λίγα λόγια για την μπάντα σας
Λοιπόν οι Mini and the Moochers έχουν πάνω κάτω δύο χρόνια ζωής. Αποτελούνται απο 5 άτομα: Κατερίνα Πιπιλή-piano, vocals -- Φώτης Ντοβόλης-bass guitar, b.vocals -- Θόδωρας Τσίπας-electir guitar --Ορεστης Ζυρίνης-tenor/alto saxophone -- Νικος Βαταλάχος-drums. Εξ'αρχής φάνηκε πως η μουσική που θα παίζουμε θα είναι χορευτική, "ανεβαστική", απο τις πρώτες πρόβες
μας έβγαινε μια party διάθεση! Ως συνήθως ξεκινήσαμε με covers αλλά πολύ γρήγορα και αρχικά κυρίως μέσα απο την Κατερίνα η οποία είχε ήδη δικό της υλικό, αρχίσαμε να δημιουργούμε δικά μας κομμάτια. Επίσης μέσα απο τα ξεχωριστά ακούσματα του καθενός αρχίσαμε να διασκευάζουμε γνωστά κομμάτια και να τα παίζουμε με τον δικό μας τρόπο όπως το Ace of Spades των motorhead ή το Love me two times των Doors. Γενικώς προς αυτή την κατεύθυνση πηγαίνουμε, προσπαθώντας να δημιουργούμε κομμάτια που να μας εκφράζουν ή να μετατρέπουμε κομμάτια που μας αρέσουν στο δικό μας στυλ (το οποίο δύσκολα ορίζεται, συνήθως συμβατικά λέμε Swingin' blues). Το πρώτο Live της μπάντας ήταν ένα ξαφνικό opening στον Λεωνίδα Μπαλάφα στα Ιωάννινα. Απο τότε εχουμε παίξει σε Ιωάννινα, Άρτα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, έχουμε ήδη κλείσει κάποια live για τον Ιούνιο και ευελπιστούμε για περισσότερα! Μέσα στα βραχυπρόθεσμα σχέδια του group είναι η ηχογράφηση των δικών μας συνθέσεων και απο'κει και μετά... βλέπουμε!

Γιατί δηλώσατε συμμετοχή στο «STR8 Forward Bands»; H συμμετοχή μας στο str8 forward bands ήταν επίσης ξαφνική. Μάθαμε για τον διαγωνισμό την τελευταία στιγμή απο τον ιδιοκτήτη ενός προβάδικου στα Γιάννενα, τον Κ.Φωτίου ο οποίος και μας προέτρεψε αρχικά να συμμετάσχουμε. Καθώς χρονικα περιθώρια δεν υπήρχαν, αποφασισαμε χωρίς πολλή σκέψη να συμμετάσχουμε. Τις λεπτομέρειες και τα βραβεία για τον νικητή του διαγωνισμού τα μάθαμε το βράδυ πριν τις Auditions! Ο διαγωνισμός ίσως να είναι για μας η ευκαιρία του συγκροτήματος για κάτι μεγαλύτερο. Κρατάμε χαμηλούς τόνους και βλέπουμε!
Πως νιώσατε την στιγμή της ανακοίνωσης του νικητή της audition; Όταν τα αποτελέσματα ανέδειξαν πρώτους τους Moochers, προφανώς χαρήκαμε αν και στη αρχή ήμασταν λίγο σαστισμένοι! Πλέον έχουμε μια στις τέσσερις πιθανότητες να κατέβουμε στην Αθήνα μέσα απο το Live της Θεσσαλονίκης για το οποίο ανυπομονούμε!
Ποια θα είναι η προετοιμασία σας για τον ημιτελικό του «STR8 Forward Bands»;Για το Live της Θεσσαλονίκης εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε τη μουσική μας, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να περάσουμε καλά και εμείς και κυρίως ο κόσμος. Θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό τη δουλειά μας και μάλιστα πιθανότατα θα έχουμε έτοιμο ένα ακόμη δικό μας κομμάτι (έμπνευση του Θόδωρα κατα βάση!) και θα παίξουμε όπως σε κάθε live μέχρι τώρα! Groove και Party! Πάμε ρε Moochers!!! Περισσότερες πληροφορίες για τους Mini and the Moochers θα βρείτε στο https://www.facebook.com/MiniAndTheMoochers

Δηλώστε κι εσείς συμμετοχή στο STR8 Forward Bands για την audition στην Αθηνα εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα