Τι να κάνεις αν χρωστάς τα κέρατά σου

Ναι φίλε μου φοιτητή, αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο ειδικά σε ‘σένα. Σε ‘σένα που έχεις φτάσει τρίτο, τέταρτο ή και πέμπτο έτος και συνειδητοποίησες ότι η φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο ξενύχτι, καφές και tichu αλλά περιέχει και παρακολούθηση μαθημάτων, διάβασμα και εξεταστικές.
Ποτέ δεν είναι αργά για να πάρεις την απόφαση να στρωθείς στο διάβασμα και να πάρεις κι εσύ το πτυχίο σου (εκτός κι αν έχεις διαγραφεί και δεν το ξέρεις). Εάν είσαι πεπεισμένος ότι θες να ανακαλύψεις και τους άλλους χώρους της σχολής σου εκτός του κυλικείου
και ξεκινάς με όρεξη να περάσεις μαθήματα, θα πρέπει να ξέρεις ότι στην αρχή θα τα βρεις μπαστούνια.
Μην το βάζεις όμως κάτω, να έχεις στο μυαλό σου την ιδέα του πτυχίου και να αποφεύγεις τις διάφορες «σειρήνες» που θα προσπαθήσουν να σε παρασύρουν και πάλι στην άσωτη ζωή. Όλα μπορείς να τα καταφέρεις και να τα συνδυάσεις αρκεί να θέσεις πρόγραμμα και προτεραιότητες.Είναι λογικό εάν δεν έχεις ασχοληθεί με τη σχολή σου για τουλάχιστον δυο χρόνια, όταν αποφασίσεις να την πάρεις σοβαρά να σου φανούν όλα βουνό. Δεν πρέπει να σε πιάσει άγχος, πάρε τον οδηγό σπουδών σου και συμβουλεύσου τον έτσι ώστε να δεις από πού πρέπει να ξεκινήσεις. Με την πάροδο του χρόνου θα αρχίσεις να συνηθίζεις και τα μαθήματα θα αρχίσουν να ξεδιαλύνουν στο μυαλό σου.
Σύντομα, μάλιστα, θα ανακαλύψεις ότι όλα αυτά τα βιβλία που έπαιρνες από κάποιον Εύδοξο δεν είναι μόνο για να κοσμούν τη βιβλιοθήκη σου, αλλά και για να τα ανοίγεις και να τα διαβάζεις την εξεταστική περίοδο.
Σε περίπτωση που έχεις να πατήσεις σε εξεταστική από το πρώτο έτος, δε χρειάζεται ταραχή, είναι όλα όπως τα άφησες, πας γράφεις και αν το θέλει και ο Θεός και ο καθηγητής περνάς. Ε, στην τελική κάνε και κανένα σκονάκι για να είσαι βέβαιος, συν Αθηνά και χείρα κίνει που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών.Είναι σίγουρο ότι αφού περάσει το εξάμηνο και δεις τις βαθμολογίες σου να μετατρέπονται από μηδενικά σε εφτά και οχτώ θα νιώσεις κι εσύ καλύτερα. Ξεκίνα, λοιπόν, δυναμικά με τσαμπουκά και το νου σου, μην τα πας καλά σε ένα εξάμηνο και μετά «ξανακυλήσεις».

Ηρακλής Μηταλίδης [email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα