Το ΑΤΕΙΘ προσφεύγει στο ΣτΕ

Χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική και παράνομη την απόφαση του υπουργείου Παιδείας με την οποία ορίζεται ο αριθμός των εισακτέων στα τμήματα και τις σχολές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, το Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης προχώρησε σε καταγγελία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με την πλευρά του ΤΕΙ, τα δυο τελευταία ακαδημαϊκά έτη ο αριθμός των εισακτέων στο
παράρτημα του ΤΕΙ στα Μουδανιά ήταν μηδενικός, ενώ το 2010-2011 είχαν εισαχθεί 100 σπουδαστές. Συνολικά μαζί με τα άλλα τμήματα υδατοκαλλιεργειών, οι σπουδαστές ανέρχονται περίπου στους 500.

Στην προσφυγή του ΤΕΙ αναφέρεται πως η υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στις συνταγματικές διατάξεις άρθρα 4 και 16 του Συντάγματος), καθώς η μη εισαγωγή νέων σπουδαστών σε ένα τμήμα, ουσιαστικά αδρανοποιεί τη Τμήμα, πολύ περισσότερο όταν το επίμαχο επάγγελμα έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά.

Επιπλέον, η επίμαχη υπουργική απόφαση καταγγέλλεται από το Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ως παράνομη καθώς δεν συνυπογράφτηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.

Τελευταίο επιχείρημα για το παράνομο της απόφαση στέκεται το γεγονός πως δεν προηγήθηκε η γνώμη του συμβουλίου του ΤΕΙ ούτε έχει εκδοθεί γνώμη του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ), ούτε και της γενικής συνέλευσης του ΑΤΕΙΘ.
Keywords
Τυχαία Θέματα