Υποχωρεί το ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στο νόμο Διαμαντοπούλου

Σήμερα έγινε συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με αντιπροσωπία της Συνόδου των Πρυτάνεων όπου οι πρυτάνεις παρουσίασαν την κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνικά πανεπιστήμια. Όπως φαίνεται από την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την συνάντηση αυτή υπάρχει η διάθεση για συναίνεση στις αλλαγές που θα επιτρέψουν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ να
λειτουργήσουν ομαλά από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε σήμερα με την αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων. Στη συνάντηση μετείχαν η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο αρμόδιος εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης.
Οι πρυτάνεις παρουσίασαν την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια και τις προτάσεις τους για επιμέρους αλλαγές στον ισχύοντα πανεπιστημιακό νόμο (Ν. 4009/2011).
Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο του πανεπιστημίου και τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές του λειτουργίες.
Το ΠΑΣΟΚ αναμένει την ολοκληρωμένη εισήγηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για τις αναγκαίες προσαρμογές και την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου, καθώς στόχος είναι να ξεκινήσει ομαλά η νέα ακαδημαϊκή χρονιά και να ενταχθεί δυναμικά το ελληνικό πανεπιστήμιο στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα