«Αν δεν υπήρχαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού η ομάδα θα είχε διαλυθεί»

Ο Χρόνης Ακριτίδης μίλησε για τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού, τα χρέη της διοίκησης Κίτσιου, τόνισε ότι το Τριφύλλι θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την υπόθεση με τον Ηρακλή και ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς του Τριφυλλιού.
Ο υπεύθυνος του ΤΑΑ Παναθηναϊκός Χρόνης Ακριτίδης έδωσε
συνέντευξη στο Novasports1 και ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει εκστρατεία ενημέρωσης όλων των φορέων και θα κινήσει κάθε ένδικο μέσο για να αποδείξει πως τα όποια χρέη του αφορούν συμβόλαια αθλητών τα οποία και θα διακανονίσει και όχι οφειλές στο Ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα, ανέλαβε το μερίδιο που του αναλογεί, μίλησε για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και για τα λάθη που έγιναν την τριετία 2009-12.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χρόνης Ακριτίδης:

«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει υποβιβαστεί ακόμα στην Α2. Αυτό θα γίνει μετά την επικύρωση της βαθμολογίας από την ΕΣΑΠ κι αφού ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες. Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους και να πράξουν το σωστό».

Χρέος 1,5 εκατ. Ευρώ

«Είναι τρομερές οι στιγμές που ζούμε όλοι στον Παναθηναϊκό και ειδικά εγώ. Έχω χάσει τον ύπνο μου. Είμαι βορειοελλαδίτης και Παναθηναϊκός που όπως ξέρετε είναι λίγο σπάνιο. Το όνειρο μου το να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό έγινε εφιάλτης. Διαισθάνομαι τις ευθύνες που έχω και θα τις αναλάβω. Τη σεζόν 2011-12 περάσαμε ένα μαρτύριο, έναν Γολγοθά και είχα αποφασίσει πως θα αποχωρήσω. Είχαν γίνει πολλά λάθη τη σεζόν 2011-12 αλλά καταφέραμε να κρατήσουμε την ομάδα. Δυστυχώς ούτε εγώ ούτε και ο Ερασιτέχνης διδαχτήκαμε από τα λάθη. Οταν πέρσι άκουσα μέσα από τον Ερασιτέχνη πως υπήρχαν φωνές διάλυσης του τμήματος μπήκα μπροστά. Θεωρούσα απαράδεκτο να διαλυθεί η ομάδα. Χρήματα δεν είχα ποτέ να βάλω. Δεν ήμουν επιχειρηματίας. Ήθελα να βοηθήσω και να τρέξω για να φέρουμε κοντά παράγοντες και χορηγούς. Πετύχαμε να κλείσουμε πολλές τρύπες αλλά το χρέος είναι τεράστιο. Πράγματι είναι 1,5 εκ. Ευρώ».

Για την κατάσταση στο τμήμα:

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Είναι τρομερό το βάρος κι έχω μέρες να κοιμηθώ. Ο κόσμος μάς βοήθησε αφάνταστα και οφείλουμε μία συγνώμη. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι ήταν οι μόνοι που βοήθησαν το τμήμα βόλλεϋ».

Για την οικονομική κατάσταση:

«Εδώ και χρόνια η ομάδα είναι σε πολύ άσχημη οικονομικά κατάσταση γι' αυτό πέρσι το καλοκαίρι υπήρξε εισήγηση να μη μετάσχει στην Α1. Το θεώρησα απαράδεκτο να μην αγωνιστεί και το πάλεψα με πολλές επαφές. Με κυνηγητό βρήκαμε πάρα πολλούς χορηγούς και οικονομικά η χρονιά κλείνει καλά, αφού οι παίκτες είναι πληρωμένοι στο 90%.

Αρχικά είχα παραιτηθεί,γιατί δεν έχω και λεφτά να βάλω, όμως τελικά ύστερα από συζητήσεις είπα να συνεχίσω γιατί Παναθηναϊκός γεννήθηκα και Παναθηναϊκός θα πεθάνω. Δεν αρκεί βέβαια, να είσαι Παναθηναϊκός για να διοικήσεις. Αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αντιστοιχούν, αλλά πιστεύω ότι προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο. Η ομάδα έβαλε πολύ χαμηλό μπάτζετ και προσωπικά πιστεύω ότι βοήθησα όσο μπορούσα. Δυστυχώς δεν βοήθησαν όλοι όσο είχαν υποσχεθεί».

Για το πότε εκτροχιάστηκε η κατάσταση:

«Οι οφειλές του τμήματος είναι 1,5 εκατομμύριο ευρώ και ξεκινούν από τη σεζόν 2009-2010. Το μεγαλύτερο μέρος τους δημιουργήθηκε όταν ήταν πρόεδρος ο κύριος Κίτσιος. Οι οφειλές είναι προς παίκτες. Μετά το 2009 και για μία διετία έγιναν προϋπολογισμοί που δεν έκλεισαν ποτέ γιατί δεν βρέθηκαν τα έσοδα. Από την διοίκηση Κίτσιου άρχισαν τα προβλήματα. Το καλοκαίρι του 2012 κάναμε ομάδα με μικρό μπάτζετ και αποπληρώσαμε πολλά χρέη. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να κάνουμε την αυτοκριτική μας σαν σύλλογος».

Για την φετινή περίοδο και τον Ανδρεάδη:

«Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι μπορούσε αυτή την περίοδο. Η ομάδα ήταν καλή, όμως είχε ατυχίες, όπως με τον Ιωάννου. Όταν όμως, δεν μπορείς να κάνεις μεταγραφή και να πάρεις διαγώνιο καταδικάζεσαι. Πληρώσαμε κομμάτι παλιών χρεών.

Το ΤΑΑ Παναθηναϊκός είναι από τα πιο καθαρά τμήματα. Δεν κάναμε μεταγραφή διαγώνιου για 3.000 που χρωστούσαμε στον Ανδρεάδη. Δεν κακίζω τον αθλητή. Είναι δεδουλευμένα του. Από τα 120.000 Ευρώ που ήταν να πάρουμε από την ΕΣΑΠ έχουμε πάρει μόνο 26.000. Τα υπόλοιπα είναι σε εκχωρήσεις. Αν είχαμε αποκτήσει διαγώνιο θα σωνόμασταν, αλλά πειθαρχήσαμε. Δεν κάναμε αυτά που κάνουν κάποιοι άλλοι που αγωνίζονται με μηδενισμούς και με χρέη εκατομμυρίων Ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πρόβλημα με το ελληνικό Δημόσιο. Χρωστάει σε αθλητές και θα τους πληρώσει. Για τρεις χιλιάδες ευρώ ωστόσο, δεν μπορείς να κάνεις μεταγραφή, για 10.000 κινδυνεύεις να μηδενιστείς, ενώ κάποιοι άλλοι χρωστάνε εκατομμύρια και συνεχίζουν να παίζουν Δεν είναι ισόνομο το πρωτάθλημα. Είναι σαφές ότι ζητάμε να μην επικυρωθεί η βαθμολογία εξαιτίας του Ηρακλή. Ο Παναθηναϊκός είναι από τις πιο καθαρές και υγιείς ομάδες. Θα το πάμε μέχρι τέλους και μας αξίζει να δικαιωθούμε».

Για τον υποβιβασμό:

«Κυρίως διοικητικό είναι το θέμα για τον υποβιβασμό. Ίσως ήταν και ψυχολογικό γιατί έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα στηρίχτηκε σε νέα παιδιά, τα οποία πάντως έχουν φανερώσει το ταλέντο τους κι έδωσαν ό,τι μπορούσαν. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να υπάρχει και θα υπάρχει.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, άλλωστε. Ακόμα και στο χείλος του γκρεμού μπορεί κάτι να γίνει. Από την περσινή σεζόν που πάλι περάσαμε μαρτύριο, αλλά τελικά σώσαμε την κατηγορία, δεν μάθαμε όσο έπρεπε. Φέτος η χρονιά βγήκε με τη βοήθεια των οργανωμένων. Ο Ερασιτέχνης αγαπά όλα τα τμήματα, αλλά φέτος είχαμε πει να μην βάλει ούτε μία δραχμή στο ανδρικό βόλλεϋ».

Για τον διακανονισμό με τους αθλητές:

«Αν δεν γίνουν δραστικές συμφωνίες με αθλητές δεν φεύγει το χρέος. Μόνο διακανονισμούς πρέπει να κάνουμε. Δεν είμαστε σε κακό σημείο, απλά είναι μεγάλο το βάρος να έχεις τον Παναθηναϊκό Α.Ο. στην πλάτη σου».

Για τον Ερασιτέχνη:

«Βοήθησε όσο μπορούσε αλλά η συγκυρία και με την ΠΑΕ δεν είναι καλή. Μόνο για το ΤΑΑ ο Ερασιτέχνης έχει προπληρώσει 45.000 Ευρώ αλλά δεν τα έχει εισπράξει από την ΠΑΕ. Το πρόβλημα του βόλλεϋ είναι πρόβλημα όλου του Παναθηναϊκού και πρέπει να αντιμετωπισθεί. Πρέπει να δούμε και πολλά θετικά. Πήραμε την 2η θέση στο Πανελλήνιο Εφήβων, φτιάχτηκαν οι υποδομές, ο σύλλογος φέρνει και πάλι κόσμο στα τμήματα του».

Για τον Ηρακλή:

«Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν την θέση μας στη Βόλεϊ Λιγκ. Θα ζητήσουμε άμεσα τη σύγκλιση Δ.Σ. Η προσωπική μου άποψη είναι πως ο Ηρακλής πρέπει να είναι 12ος και ο Μίλωνας 11ος. Γενικά ο Ηρακλής δεν έπρεπε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει ισονομία και η ΕΣΑΠ και όλοι οι φορείς του βόλεϊ πρέπει να πάρουν θέση».

Για τον Καζάζη:

«Στη φετινή σεζόν είχαμε ατυχία και με τον Καζάζη γιατί αποχώρησε στη μέση της χρονιάς όταν άρχιζε ν' ανακάμπτει η ομάδα. Όταν πας κάπου ξέρεις που μπαίνεις. Εγώ ήξερα. Μπήκε ως επαγγελματίας στην ομάδα, έμεινε ως Παναθηναϊκός γιατί του είχαν υποσχεθεί πράγματα και δεν τηρήθηκαν, όμως η γνώμη μου είναι πως ή αποχωρείς όταν πρέπει ή δεν μετέχεις καθόλου. Ο καθένας βέβαια, έχει τα προβλήματά του, αλλά με το δικό μου μυαλό αυτό πρέπει να κάνει κάθε Παναθηναϊκός».

Για τους οπαδούς και το μέλλον του:

«Ζητάω απ΄ όλους ένα μεγάλο συγγνώμη. Αν δεν υπήρχαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού η ομάδα θα είχε διαλυθεί. Τώρα πρέπει να μείνουν όλοι ενωμένοι και να προστατέψουν τον σύλλογο. Τώρα χρειάζεται βοήθεια ο Παναθηναϊκός. Προσωπικά θα συνεχίσω να βοηθάω αλλά όχι από αυτή την θέση. Θα κάνω ότι μπορώ για να επιβιώσει το τμήμα και αυτή είναι η υπόσχεση που δίνω».
Keywords
Τυχαία Θέματα