Αρχιχούλιγκαν του Oλυμπιακού σε ανοιχτή γραμμή με ΠΑΕ και ΕΛ.ΑΣ.!

Αρχιχούλιγκαν του Ολυμπιακού, εμπλεκόμενοι σε εγκλήματα, διατηρούσαν επί μακρόν επαφές με την ΠΑΕ Ο.Σ.Φ.Π. και ανώτατους αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ....

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», πέντε αρχιχούλιγκαν του Ολυμπιακού διατηρούσαν επί σειρά ετών τακτικές συναντήσεις με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και της ΠΑΕ Ολυμπιακός,
με την τελευταία να πληρώνει εγγυήσεις για την αποφυλάκισή τους!

Αναλυτικότερα:

Τακτικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και «ανοιχτή γραμμή» με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. διατηρούσαν επί σειρά ετών τουλάχιστον πέντε αρχιχούλιγκαν του Ολυμπιακού, από τους οποίους τρεις διαδραμάτισαν ενεργό ρόλο στην αιματηρή συμπλοκή της Παιανίας.

Ο 40χρονος Μιχάλης Κουντούρης, ο 35χρονος Μάκης Μπεκάκος, ο αναφερόμενος ως «Τόλης», καθώς και δύο ακόμη άτομα με τα ψευδώνυμα «Χάρος» και «Υποβρύχιος» - οι δύο τελευταίοι έχουν πλέον αποσυρθεί - ήταν για πολλά χρόνια συνδεδεμένοι με εκπροσώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με αποστολή να οργανώνουν τις «κινήσεις» των φανατικών οπαδών του Ολυμπιακού εντός και εκτός γηπέδων. Ο «Τόλης» κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί επανειλημμένως για διακίνηση ναρκωτικών και για συμμετοχή σε επεισόδια, ενώ ο «Χάρος» εμφανίζεται σε παλαιότερο βίντεο να εισβάλει σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού και να ξυλοκοπεί μέλη του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, η ΠΑΕ μέσω τεσσάρων ή πέντε συνεργαζόμενων δικηγόρων φρόντιζε να υπερασπίζεται τους οπαδούς που κατηγορούνταν για επεισόδια, ενώ πλήρωνε και τις εγγυήσεις για την αποφυλάκισή τους όποτε έπειτα από επεισόδια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό κατέληγαν στη φυλακή. Μάλιστα τον «Τόλη» στις υποθέσεις ναρκωτικών που ενεπλάκη είχε υπερασπιστεί γνωστός δικηγόρος του Πειραιά. Αντίστοιχες αναθέσεις εκκρεμών υποθέσεων σε δικηγόρους είχαν γίνει και για άλλους φανατικούς οπαδούς.

Ενδεικτική των προσβάσεων που διέθεταν ορισμένοι επικεφαλής των συνδεσμιτών, όπως ο «Τόλης», ο «Χάρος» και ορισμένοι ακόμη φανατικοί οπαδοί ανεξαρτήτως του... φακέλου τους, είναι η χορήγηση εισιτηρίων στις θέσεις των επισήμων στον αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη (3-0) το 2003, όπου είχαν προκληθεί σοβαρά επεισόδια. Αρκετοί από τους αρχιχούλιγκαν του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν κατά καιρούς σε θέσεις υπαλλήλων της ΠΑΕ ή θυγατρικών εταιρειών και, όπως λέγεται, υπήρχε φροντίδα για χρηματοδότησή τους ενώ δύο υπάλληλοι της ΠΑΕ είναι ήδη κατηγορούμενοι και για συμμετοχή στο μακελειό της Παιανίας.

Επειτα από συνεννοήσεις ΠΑΕ και συνδεσμιτών είχε προετοιμασθεί προ μερικών ετών ακόμη και... κίνημα φανατικών οπαδών του Ολυμπιακού με αποστολή την υποστήριξη προσώπων που αντιμετώπιζαν ποινικές εκκρεμότητες.

Ορισμένοι από τους αρχιχούλιγκαν, πάντως, τα τελευταία χρόνια κρατούσαν «ανοικτή γραμμή» και με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διοχετεύουν πληροφορίες ειδικά για τη συμμετοχή οπαδών του Παναθηναϊκού στα επεισόδια ή να προσπαθούν να πείσουν τους αστυνομικούς να χαλαρώσουν τους ελέγχους τους στις θύρες του γηπέδου Καραϊσκάκη κατά την προσέλευση των οπαδών.
Keywords
Αναζητήσεις
μιχάλης μπεκάκος, μπεκακος ολυμπιακος
Τυχαία Θέματα