Κρατά την εμπειρία, πάει για το πρωτάθλημα

Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Παναθηναϊκός στο Φάιναλ-4 του Βόλου, μετά την ήττα στον μικρό τελικό με 75-64 από τον Αθηναϊκό, ενώ αγωνίστηκε χωρίς τις Ντέλβα και Δίελα. Tεράστια η Καλέντζου.

Μετά την απρόσμενη χθεσινή ήττα από τον Πρωτέα Βούλας, ο μικρός τελικός αντιμετωπίστηκε από τις «πράσινες» ως ευκαιρία να πάρουν ανάσα βασικές και αναντικατάστατες παίχτριες.

Έτσι η Γιασεμή Σαμαντούρα άφησε εκτός αποστολής τις Νταϊάνα Ντέλβα και Ιωάννα Δίελα που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμού,
ενώ η προπονήτρια του Παναθηναϊκού ξεκούρασε σε μεγάλο βαθμό και τις Τούλα Καλέντζου και Αριστέα Μαγκλάρα δίνοντας μεγάλο χρόνο συμμετοχής σε νεαρότερες παίχτριες, όπως οι Χριστινάκη, Κόνιαλη, Πριόνα και Ακρίβου.

Στο πρώτο ημίχρονο το Τριφύλλι ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, έχοντας τη μεγάλη αρχηγό του σε εξαιρετική ημέρα. Η Καλέντζου με τρομερή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση κρατούσε τον Παναθηναϊκό μέσα στο παιχνίδι, σημειώνοντας διαδοχικά καλάθια, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποιούσε και η Σλούκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αθηναϊκός μπήκε δυναμικά στο παρκέ, πέτυχε ένα σερί τριπόντων, άνοιξε την ψαλίδα και κατάφερε άνετα να διατηρήσει τη διαφορά, μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Στα θετικά που πρέπει να κρατήσει το Τριφύλλι είναι οι εμπειρίες που κέρδισαν οι νεαρές του αθλήτριες, που θα πρέπει να αποτελέσουν πυξίδα για το μέλλον. Ο μεγάλος στόχος που είναι το πρωτάθλημα είναι στα χέρια των «πράσινων», οι οποίες θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους, αρχής γενομένης από τον αγώνα εναντίον του ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 33-38, 46-63, 64-75

Αθηναϊκός: Ισκιόγλου 5, Λύμουρα 11, Σπαθάρου 4(1), Καζαντζίδου 5(1), Κασάπογλου 10(2), Ζότοβα, Κεχαγιά 4, Χαλικιά 8,Καμμένου, Κοσμά 16, Κυριακοπούλου 12

Παναθηναϊκός: Καλέντζου 18(1), Βλάνη 3(1), Πριονά, Ακριβού 3(1), Μαγκλάρα 4, Κόνιαλη 4, Σλούκα 11 (1), Κοτουλα 2, Χρονοπούλου 5, Χριστινάκη 7, Μοσχοπούλου 6, Θεολόγου 1
Keywords
Τυχαία Θέματα