ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Συλλέκτης παλτών ο Γιάννης Βαρδινογιάννης

Το Greenzone παρουσιάζει την περίφημη συλλογή «παλτών» του Γιάννη Βαρδινογιάννη, στον οποίο υπενθυμίζουμε τι σημαίνει η λέξη «κακοδιαχείριση»
Τι χειμώνας, τι άνοιξη, τι καλοκαίρι! Τα παλτά του master της κακοδιαχείρισης Γιάννη Βαρδινογιάννη είναι διαχρονικά, έτοιμα να φορεθούν όλες τις εποχές...

Το Greenzone με τη βοήθεια του φίλου Yuko κάνει ανασκόπηση των μεγάλων... ταλέντων που έχουνε φορέσει τη τιμημένη φανέλα του Παναθηναϊκού
από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία ο σημερινός εγγυητής του συλλόγου. Δηλαδή από το καλοκαίρι του 2000 μέχρι το 2008. Μιας φανέλας που έφτασε μέχρι εκείνη τη στιγμή σε Ευρωπαϊκό τελικό, 2 ημιτελικούς και 2 προημιτελικούς ευρώπης και είχε παρουσία σε τελικό διηπειρωτικού κυπέλλου.
2000-01

Οι μεταγραφές δείχνουν δυνατές με Πάολο Σόουζα, Γκόραν Βλάοβιτς, Ντάνιελ Σάριτς και ανανέωση συμβολαίου του Νίκου Λυμπερόπουλου. 7 δις δραχμές κόστισε το καλοκαίρι του 2000, έσκασε και ο Μανωλάκης ο Ολισαντέμπε το χειμώνα. Ήρθανε όμως και μερικά κελεπούρια:

Μάρκο Βίλα: Επιθετικός από τη Γερμανία, ήρθε στα 22 του από την Αυστριακή SV Ried. Ίσως θα έπρεπε να λογίζεται στη σαιζόν 1999/2000 λόγω του ότι ήρθε Μάρτιο του 2000, αλλά παραείναι μεγάλο όνομα για απουσιάζει από τη σχετική λίστα!

Βαγγέλης Κουτσουρές: Η ηχυρή μεταγραφή από τη Καλαμάτα. Ένας παίκτης με τεράστια ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο αφού έχει αγωνιστεί σε όλες τις εθνικές κατηγορίες! Τον χαρήκαμε για μόλις μια σαιζόν.

2001-02

Άλλη μια σαιζόν που ανοίχτηκε η ΠΑΕ, φέρνοντας τον Μιχάλη Κωνσταντίνου από τον Ηρακλή. Αποτέλεσμα ήτανε δύο σερί πορείες στους 8 της Ευρώπης αλλά τώρα αυτό το λέμε κακοδιαχείριση με αλεξίπτωτα και ασπίδες. Είχαμε όμως και το πραγματικό μεγάλο μπαμ:

Μηνάς Πίτσος: Ο αριστερός μπακ του ΟΦΗ ήρθε το χειμώνα του 2002 και έμεινε στην ομάδα για ενάμιση χρόνο. Είχε υπογράψει 5ετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό!

2002-03

Η χρονιά της Ριζούπολης, η χρονιά που φτάσαμε στους 8 και πολύ κοντά σε κατάκτηση Ευρωπαϊκού κυπέλλου αν η διοίκηση έφερνε τον Μάνσο που είχε ζητήσει ο Μαρκαριάν. Αντ' αυτού είχαμε:

Κάρλος Σαϊνιο: Μέσος που έφερε ο Φερνάντο Σάντος στο ξεκίνημα της χρονιάς με προϋπηρεσία σε Πόρτο και Ζαραγόζα. Αποδείχτηκε παίκτης αρκετά χαμηλού επιπέδου. Αγωνίστηκε μόλις 6 φορές στο πρωτάθλημα κι έφυγε ένα χρόνο μετά. Ο μέγιστος αυτός ποδοσφαιριστής τερμάτισε τη καριέρα του στο πρωτάθλημα του Ιράν.

Έρικ Λίνκαρ: Ο Ρουμάνος ανασταλτικός που έμαθε μπάλα στα τσικό της γαλλικής Μπορντό ήρθε από τη Στεάουα και πέρασε εντελώς απαρατήρητος. Με μόλις 10 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό, έκανε αξιοζήλευτη καρίερα με Ακράτητο για να πάρει μεταγραφή σε ομάδα που πάλευε για τη σωτηρία της στο Ρωσσικό πρωτάθλημα για να καταλήξει στη ρουμάνικη Prefab Modelu το 2008, τη σαιζόν όπου διαλύθηκε και η ομάδα!

Ξενοφών Γήττας: Ο Μαρκαριάν ζητούσε επίμονα ένα 10άρι. Μάλλον η διοίκηση θα άκουσε 1.10 και του φέρανε το Γιαννιώτη επιτελικό μέσο.
Keywords
Τυχαία Θέματα