Αν είχε τον Κουίνσι...

Ο Πράσινος Ασθενής γράφει για τον επιθετικό και για τον Κουίνσι που έλειπαν από τον Παναθηναϊκό στο Ροσαλέδα. Ποιες οι δικαιολογίες για την καθυστερημένη συμφωνία με τον Γκανέζο...
Ναι με τα «αν» δεν παίζεται ποδόσφαιρο. Όμως υπάρχουν ορισμένα υποθετικά σενάρια που βασανίζουν το... άρρωστο μυαλό μου και θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας.

Ο Παναθηναϊκός πρώτα απ’ όλα, αν και έχασε με 2-0 μου άφησε θετικές εντυπώσεις. Κόντραρε για 45' στα ίσια μία δυνατή ισπανική ομάδα. Η Μάλαγα
έχει ποδοσφαιριστές που ξέρουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που «χτίζουν» και δυστυχώς αυτό έκαναν.

Τα στοιχεία που έδειξε ο ισπανικός σύλλογος στα πρόσφατα φιλικά του και στο επίσημο ματς με τη Θέλτα, παρουσίασε και την Τετάρτη στο Ροσαλέδα. Δηλαδή μία ομάδα με κέντρο «φωτιά» και με παίχτες διαολεμένους στην επίθεση.

Ταυτόχρονα όμως έδειξε πως είναι και μία ομάδα με προβλήματα στην άμυνα, με μπακ που ξεχνιούνται μπροστά και που αφήνει πολλούς χώρους στον αντίπαλο. Το μειονέκτημα αυτό δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο «γιατί».

Σίγουρα ρόλο έπαιξε ο τραυματισμός του Χριστοδουλόπουλου που έκανε άνω-κάτω τα όποια πλάνα είχε στο μυαλό του ο Φερέιρα.

Πάμε τώρα στη σκέψη που με ταλαιπωρεί. Το παιχνίδι ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Κουίνσι, ο οποίος απουσίαζε. Με την ταχύτητα και την ντρίπλα του και σε συνδυασμό με την παρουσία του επίσης ταχύτατου Σισοκό και του πασέρ Κατσουράνη, πιστεύω πως θα είχε πολύ περισσότερες ελπίδες το Τριφύλλι, τουλάχιστον για ένα ακόμα γκολ.

Για ποιο λόγο δεν έπαιξε ο Κουίνσι; Μα φυσικά γιατί είναι ανέτοιμος. Γιατί όμως ήταν ανέτοιμος; Γιατί άργησε να τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός. Ναι, αλλά γιατί άργησε; Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα στις απαντήσεις...

Η πρώτη δικαιολογία που εξαντλήθηκε από τη διοίκηση Γόντικα (όταν αρχικά είχε «καεί» η υπόθεση Κουίνσι) ήταν πως είχε παράλογες απαιτήσεις η Αλ Σάαντ. Μόνο που ποτέ δεν διέρρευσε ποιες ήταν αυτές οι απαιτήσεις. Οι «παράλογες απαιτήσεις» ήταν πριμ σε περίπτωση πρόκρισης του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ό,τι δηλαδή εν τέλει συμφωνήθηκε, αλλά με πολύ μεγάλη και επιζήμια καθυστέρηση.

Η δεύτερη δικαιολογία έχει να κάνει με την πρόκριση επί της Μάδεργουελ και με το διαζύγιο με τον Γιώργο Καραγκούνη. Με τα επιπλέον δηλαδή χρήματα που εξασφαλίστηκαν για τον Παναθηναϊκό.

Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε πως υπήρχε εξαρχής τρόπος για να βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα για να μείνει ο Κουίνσι στον Παναθηναϊκό, χωρίς να χρειαστεί να χάσει την προετοιμασία. Ποιος τρόπος; Να έμπαινε στο «πράσινο ΔΝΤ» και ο Λουκάς Βύντρα. Ο μοναδικός προνομιούχος ποδοσφαιριστής με εξαιρετικά ακριβό –βάσει των υπολοίπων- συμβόλαιο, τον οποίο αποφάσισε η διοίκηση Γόντικα (για λόγους που μόνο αυτή ξέρει) να μην ψαλιδίσει...

Γρήγορη, δυνατή, τεχνική ομάδα ο Παναθηναϊκός. Γκολ όμως ποιος θα βάζει;

Άλλο ένα υποθετικό σενάριο που με ταλαιπωρεί είναι το πού θα έφτανε ο φετιν
Keywords
Τυχαία Θέματα