«Αν ζούσε ο πατέρας μου θα χαιρόταν πολύ»

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς δήλωσε πως δεν τον αγγίζουν τα σχόλια για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και τόνισε πως του δίνεται η ευκαιρία να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο που υπάρχει...
Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μίλησε για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, την αναστάτωση που αυτή προκάλεσε, σημείωσε πως δεν έχει φτάσει ακόμα στο 100% των δυνατοτήτων του και τόνισε πως του δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του νέου φόργουορντ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «η Πράσινη»:

«Καλώς ή κακώς, υπήρξαν ήδη θετικά και αρνητικά σχόλια. Κρατάω μόνο τα θετικά,
τα αρνητικά τούς αφήνω να τα συνεχίσουν.

Απλά η επιλογή μου είναι αυτή και πιστεύω πως ό,τι κι αν λένε, αν ζούσε ο πατέρας μου θα χαιρόταν πολύ γι’ αυτή τη μέρα και το επίπεδο που έφτασα. Αυτοί που πραγματικά είμαι στην καρδιά τους είναι κι αυτοί που κρατάω από την οικογένεια του Πανιωνίου.

Οφείλω το σημείο που έφτασα στους δικούς μου ανθρώπους που με στήριξαν, αλλά και σε αυτούς που δεν με πίστεψαν. Αυτούς που με έβαλαν σε δεύτερη μοίρα. Οι αμφισβητίες σου δίνουν το καύσιμο, οι κακοί άνθρωποι είναι λες και σε κλωτσάνε προς τα πάνω και αναγκάζουν τους άλλους να σε πιστέψουν».

Για τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά του:

«Μου δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία από ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο που υπάρχει και σε μια ομάδα που έχει πάρει έξι Ευρωλίγκες και 33 πρωταθλήματα.

Σε αγχώνει που ο Παναθηναϊκός ακόμη και σε αυτή τη μεταβατική περίοδο πήρε το νταμπλ;

«Όχι. Με αγχώνει θετικά που η ομάδα πήρε το νταμπλ και μακάρι να καταφέρουμε όλοι μαζί κάτι ακόμη μεγαλύτερο. Πιστεύω πως τώρα ξεκινά η δουλειά. Η καριέρα μου είχε πολλές αναταράξεις, αλλά με μια σταθερή πορεία τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια. Όταν έφτασα σε αδιέξοδο, άλλαξαν κάποια πράγματα στο μυαλό μου και πήρα το δρόμο προς τα πάνω. Ακόμη όμως δεν έχω φτάσει στο 100%».

Στον μπασκετικό Παναθηναϊκό υπάρχει ένα σημείο αναφοράς ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Είναι ...σχολείο το να παίξεις δίπλα του;

«Και έναν περαστικό να ρωτήσουμε για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τα λέει όλα η απάντηση και η έκφραση του προσώπου του. Μόνο και μόνο η παρουσία του ως ένας κοινός θνητός κάποιους τους κάνει να φαίνονται καλύτεροι. Λες και δεν είναι αληθινό. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που θα παίξω μαζί του, είναι κάτι που ο καθένας θα ονειρεύονταν. Μόνο και μόνο η δουλειά και η προπόνηση δίπλα του είναι λες και δουλεύει διπλά».

Το “12” είναι το αγαπημένο σου νούμερο. Ο Κώστας Τσαρτσαρής το άφησε μετά απο μια φοβερή πορεία. Το σκέφτεσαι;

«Αυτό το νούμερο συνδέεται με τον Κώστα Τσαρτσαρή που για μένα είναι ένα είδωλο, μια σημαία για τον Παναθηναϊκό. Είχα σκεφτεί να μην τολμήσω, αλλά μακάρι να το κάνω. Θα ήθελα να του ζητήσω την άδεια για να βάλω το αγαπημένο μου νούμερο και αν με αφήσει να το κάνω».
Keywords
Τυχαία Θέματα