Ανακοινώνει Γκιστ, πάει και για σέντερ!

Μόνο οι ανακοινώσεις έχουν μείνει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Τζέιμς Γκιστ στον Παναθηναϊκό. Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια για την ανταλλαγή του με τον Άντι Πάνκο. Πιθανή και η απόκτηση σέντερ!...

Η προαναγγελθείσα ανταλλαγή του Τζέιμς Γκιστ με τον Άντι Πάνκο είχε κολλήσει σε διαδικαστικά ζητήματα, το σοβαρότερο των οποίων ήταν το διετές υπογραφέν συμβόλαιο του αμερικανού του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, το πρόβλημα φαίνεται να ξεπεράστηκε και η μεταγραφή λογικά θα ολοκληρωθεί.

Η Μάλαγα δεν
ήθελε να δεσμευθεί για δύο έτη με τον Άντι Πάνκο, έτσι ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε ποσό της τάξεως των 50.000 Ευρώ, κάτι που ξεμπλόκαρε τη μετακίνηση και πλέον η ανταλλαγή θεωρείται δεδομένη.

Μάλιστα, ο μάνατζερ του Πάνκο, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, μέσω του λογαριασμού του στο twitter έδειξε ότι η αμοιβαία μεταγραφή είναι τετελεσμένη:

«Το μοντέλο του NBA με τις ανταλλαγές παικτών φυσικά μπορεί να δουλέψει και στην Euroleague εξίσου καλά. Ιδίως αν εμπλέκονται ομάδας που φοράνε τα ίδια χρώματα στην φανέλα»,αφού Παναθηναϊκός και Μάλαγα έχουν χρώματα το πράσινο και το λευκό.

Ο Τζέιμς Γκιστ αναμένεται στην χώρα μας το βράδυ της Παρασκευής ή το αργότερο το Σάββατο, προκειμένου να ενσωματωθεί άμεσα στο Τριφύλλι και να βοηθήσει από τον πρώτο αγώνα του top-16 εναντίον της Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ποιος είναι ο Γκιστ

Ο Γκιστ γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1986 στην αεροπορική βάση του Ινσιρλίκ, στα Άδανα της Τουρκίας και η οικογένειά του ήταν η πρώτη αμερικανική που απέκτησε παιδί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο κολεγιακό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος για το Mεριλαντ (2004-2008), ενώ το 2008 επελέγη στην 57η θέση του β' γύρου στα ντραφτ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Δεν κατάφερε όμως να κάνει κάτι καλό στην Αμερική και την επόμενη σεζόν μετακόμισε στην Ιταλία φορώντας τη φανέλα της Αντζέλικο Μπιέλα, για να υπογράφει στη συνέχεια και τη σεζόν 2009-2010 στην ρωσική Λοκομοτίβ Κούμπαν. Έμεινε για ένα χρόνο στη Ρωσία και η επόμενή του χρονιά (2010-2011) τον βρίσκει στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, με την οποία κέρδισε πρωτάθλημα και την αδριατική λίγκα. Το καλοκαίρι του 2011 πήρε μεταγραφή για την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ όπου αγωνίστηκε για ένα χρόνο και τον περασμένο Αύγουστο πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην ισπανική Ουνικάχα Μάλαγα.

Πάει και για σέντερ

Οι άνθρωποι του Τριφυλλιού είναι αποφασισμένοι να καλύψουν κάθε κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ, αποδεικνύοντας ότι έχουν μεγάλες βλέψεις για την Ευρωλίγκα. Έτσι, η μεταγραφή του Γκιστ όμως ίσως να μην είναι και η τελευταία για τον Παναθηναϊκό, αφού υπάρχουν σκέψεις για απόκτηση σέντερ που θα καλύψει το κενό του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη για όσο διάστημα ο έλληνας σέντερ του Τριφυλλιού δεν αγωνίζεται και αν πείσει το διάστημα αυτό δεν αποκλείεται και να παραμείνει στην ομάδα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Keywords
Τυχαία Θέματα