Απλώς οι δύο καλύτερες ομάδες τις Ευρώπης

«Ο Παναθηναϊκός έχασε, το μπάσκετ κέρδισε»: Το «κλισέ» που περιγράφει ιδανικά το πρώτο παιχνίδι στο Νokia Arena...
Αν δεν έχεις πρόβλημα με την καρδιά σου χαίρεσαι να βλέπεις το σπουδαιότερο ντέρμπι της Ευρώπης, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μακάμπι. Αν η καρδιά σου έχει θεματάκια κλείσε την τηλεόραση!

Χόρτασαν μπάσκετ για 3η συνεχόμενη φορά
οι φίλοι του αθλήματος. Η Μακάμπι κέρδισε στις λεπτομέρειες με 62-65, όμως ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως μπορεί να την κοντράρει στα ίσια και θα τα δώσει όλα για όλα στον τέταρτο προημιτελικό.
Το ματς ξεκίνησε με τους «πράσινους» επηρεασμένους από την καυτή ατμόσφαιρα και τους Ισραηλινούς να είναι εκνευριστικά εύστοχοι. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μέχρι και με 15 πόντους.

Συνεχές «σπρώξιμο» από Λαμόνικα
Ο διαιτητής της αναμέτρησης Λαμόνικα σφυριξε σε βαθμό… δολοφονίας υπέρ των γηπεδούχων. Οι παίχτες του Ομπράντοβιτς εκνευρίστηκαν αρκετές φορές με όσα «έβλεπε» ο ρέφερι, ενώ ο ίδιος ο Ζοτς έπαιρνε το γνωστό μωβ χρώμα… Δεν είναι, άλλωστε η πρώτη φορά που ο Λαμόνικα σφυρίζει προκλητικά κατά του Παναθηναϊκού.

Ο ήχος έφτιαξε, ο Χατζηγεωργίου… όχι!
Στο πρώτο δεκάλεπτο η ΝΕΤ αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με τον ήχο. Οι τεχνικοί της κρατικής τηλεόρασης δεν μπορούσαν να συγχρονίσουν ήχο και εικόνα, με τους θεατές να είναι έτοιμοι να σπάσουν τους δέκτες τους! Είχαν που είχαν τα νεύρα τους με τα συνεχόμενα καλάθια της Μακάμπι, είχαν και τον Χατζηγεωργίου που πρώτα τον άκουγαν να περιγράφει την φάση και μετά την έβλεπαν.

Ο πάντα προκλητικός σε θέματα Παναθηναϊκού σπίκερ της ΝΕΤ βρήκε... ρυθμό, όταν λύθηκε το πρόβλημα με τον συγχρονισμό της φωνής του. Λίγο περισσότερο μαζεμένος από ότι άλλες φορές, αλλά και πάλι προκλητικός εκθείαζε τους Έλληνες παίχτες των γηπεδούχων, σε βαθμό που αναρωτιόταν ο θεατής αν υπάρχει σχέση συγγένειας με τον Χατζηγεωργίου με Σχορτσιανίτη και Παπαλουκά.

Άμυνα από άλλον πλανήτη
Η άμυνα ήταν το μεγάλο όπλο του Τριφυλλιού στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με πάθος και φοβερή ενέργια ψαλίδισαν τη διαφορά και παραλίγο να «κλέψουν» τη νίκη. Το πάθος των παιχτών του Ζοτς ξεχείλιζε, όμως η αστοχία στην επίθεση καλά κρατούσε και έτσι χανόταν η ευκαιρία για τους καλαθοσφαιριστές του Εξάστερου ακόμα και να προηγηθούν.

Το τελικό 65-62 είναι μεν δίκαιο για τη Μακάμπι, όμως αν δούμε σε σύνολο και τα τρία ματς, τότε ένα είναι το σίγουρο. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να την κερδίσει την Πέμπτη. Γράφαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ πως η ψυχολογία στο τέταρτο ματς θα είναι με το μέρος της ομάδας που θα κερδίσει σήμερα (27/3). Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο αγωνίστηκαν οι παίχτες του Ζοτς, ο τρόπος με τον οποίο αψήφησαν μία από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης, δείχνει πως την Πέμπτη θα πέσουν κορμιά!
Keywords
Τυχαία Θέματα