Από τον Ντεμέλο στον Ζιλμπέρτο και τον Κλέιτον

Το Greenzone παρουσιάζει όλους τους Βραζιλιάνους που τίμησαν τη φανέλα με το Τριφύλλι...

Το συμβόλαιο του Σίλβα Κλέιτον λήγει. Τον ποδοσφαιριστή τον θέλει ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Δώνη και ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιθανό να μείνει χωρίς κανέναν παίχτη από τη χώρα του καφέ στο ρόστερ του.

Οι Βραζιλιάνοι της ιστορίας του Παναθηναϊκού
δεν είναι πολλοί, έχει όμως ενδιαφέρον το «πράσινο» παρελθόν του καθενός.

Πρώτος ποδοσφαιριστής που έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για χάρη του Τριφυλλιού είναι ο Άρακεν Ντεμέλο το 1972.

Ο «τρελάρας» Ντεμέλο αγαπήθηκε από τους φιλάθλους. Έμεινε για δύο χρόνια στην ομάδα, προσέφερε πάρα πολλά, αλλά βίωσε και την αδικία της «κόκκινης Επταετίας» στο πετσί του, όντας από τους πρωταγωνιστές στο ιστορικό παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ στις 11 Μαρτίου 1973 . Τότε που δε δόθηκε κραυγαλέο πέναλτι υπέρ του, που αποβλήθηκαν δύο «πράσινοι», που ο Κωνσταντίνου κυνηγούσε έξαλλος το Συνετόπουλο και που τελικά διακόπηκε με τριπλό μηδενισμό του Παναθηναϊκού. Ο Ντεμέλο το 2011 αυτοκτόνησε για αισθηματικούς λόγους.

Το Greenzone θυμάται όσους παίχτες από τη χώρα του καφέ, της Σάμπα και του ποδοσφαίρου μύρισαν το Τριφύλλι:

Ελιομάρ Καρβάλιο
Έπρεπε να περάσουν 23 χρόνια, μετά τον Ντεμέλο, για να δει ξανά Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή ο Παναθηναϊκός. Όπως ήρθε… έτσι έφυγε ο Καρβάλιο, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις λίγα λεπτά σε ένα ματς.

Μάουρο Σίλβα
Καλοκαίρι του 1998 και ο Παναθηναϊκός συμφωνεί με τον 20χρονο Μάουρο Σίλβα. Γρήγορος επιθετικός που έπαιξε σε 28 ματς, σκόραρε επτά γκολ με χαρακτηριστικότερο το τέρμα κόντρα στην Άρσεναλ στο Γουέμπλεϊ.

Ζούλιο Σέζαρ
Κάποτε ήταν μεγάλο όνομα. Στον Παναθηναϊκό ήρθε για να κόψει τα τελευταία του ένσημα και έφυγε ως μία από τις πολλές αποτυχημένες μεταγραφές, με 6 μόλις ματς με την πράσινη φανέλα να γράφονται στο βιογραφικό του.

Λίμα Άντερσον
Ήρθε συνοδευόμενος με τις καλύτερες περγαμηνές. Είχε κλέψει τα φώτα του πρωταθλήματος με τη Χαλκηδόνα και η μεταγραφή του το χειμώνα του 2004 θεωρήθηκε πως θα άλλαζε τις ισορροπίες ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου. Ήρθε όμως τραυματίας. Έπαιξε μόνο για λίγα λεπτά σε ντέρμπι με την ΑΕΚ και έκτοτε δεν ακούμπησε ξανά μπάλα. Είναι ένας από τους πολλούς ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το χειρουργείο του Αργύρη Μήτσου και έκτοτε – ως δια μαγείας – ξέχασαν τι θα πει ποδόσφαιρο…

Φλάβιο Κονσεϊσάο
Περίπτωση παρόμοια με του Ζούλιο Σέζαρ. Ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε ελεύθερος το 2005 από τη Γαλατάσαράι και δεν έπαιξε καλά ούτε σε ένα παιχνίδι με την ενδυμασία του Παναθηναϊκού. Έφυγε κακήν κακώς στα μέσα της σεζόν.

Ρικάρντο Μπόβιο
Τρίτη συνεχόμενη αποτυχημένη μεταγραφή Βραζιλιάνου αμυντικού χαφ. Ήρθε το 2006 από τη Μάλαγα, δανεικός, έκανε τον κόσμο να γελάσει πολλές φορές με τις λάθος επιλογές του στον αγωνιστικό χώρο και με τα αναίτια σκληρά φάουλ, αλλά και να τον χειροκροτήσει για το φανταστικό γκολ που πέτυχε στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη.<
Keywords
Αναζητήσεις
αρακεν ντεμελο, οι βραζιλιανοι που τιμησαν την πρασινη φανελα
Τυχαία Θέματα