Αποκλεισμός από το Κύπελλο

Για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 6-5 εκτός έδρας από τον Ν.Ο. Αργοστολίου και αποκλείστηκε από το final-4, πληρώνοντας το τελευταίο δίλεπτο. Σε ένα ιδιαίτερα ισορροπημένο παιχνίδι, που ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από το Αργοστόλι στην Κεφαλονιά με 6-5 και αποκλείστηκε από το θεσμό του Κυπέλλου. Ενώ μέχρι το τέλος του 3ου δεκάλεπτου οι «πράσινοι» έδειχναν ικανοί να πάρουν το παιχνίδι,
πλήρωσαν το κακό τελευταίο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 3-1), τις αμυντικές αδράνειες και τις βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση.

Το Αργοστόλι προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Παναθηναϊκός (ο οποίος είχε χάσει δύο πέναλτι νωρίτερα) κατάφερε να ισοφαρίσει. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα δύο πρώτα οκτάλεπτα (σκορ 3-3) και όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Γιάννη Κουρλιάφτη προηγήθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο με 4-3 και ενώ όλα έδειχναν ότι είναι στο χέρι του, ακολούθησε ένα τρομερό μπλακ άουτ στα τελευταία 2 λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου.

Ο Ευάγγελος Δουδέσης, από πλευράς γηπεδούχων, ισοφάρισε 1:47 πριν τη λήξη με πέναλτι, ενώ διαμόρφωσε και το τελικό 6-5 με γκολ που σημείωσε 35 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Ακόμα και τότε, ο Παναθηναϊκός μπορούσε να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση, αφού είχε μία ακόμη επίθεση. Το Τριφύλλι πήρε την αποβολή 19 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, ο Φάνης Κουντουδιός πήρε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση με παίκτη- παραπάνω, αλλά το σουτ που επιχειρήθηκε δεν ήταν καλό, βρήκε στα μπλοκ των παικτών της γηπεδούχου ομάδας και το Αργοστόλι πήρε μία ιστορική πρόκριση στο final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί ξανά στο Αργοστόλι σε λίγες ημέρες, σε ένα κομβικό ματς για το πρωτάθλημα, αφού ο νικητής θα είναι μισό βήμα από την είσοδο στην τετράδα του πρωταθλήματος και τα πλεϊ- οφ της Α1.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-1, 0-1, 3-1

ΝΟ Αργοστολίου (Θοδωρής Ανδρεάκος): Δουδέσης Ε. 2, Σαλάχας 2, Χαραλαμπόπουλος 1, Κατσιγιάννης 1.
Παναθηναϊκός (Φάνης Κουντουδιός): Αφρουδάκης Γ. 1, Παπαδόγκωνας 1, Κουρλιάφτης 1, Δερμιτζάκης Χ. 1, Κόχειλας 1.
Keywords
Τυχαία Θέματα