Χενκ Τεν Κάτε: «Είμαι σίγουρος πως θα πετύχει ο Αναστασίου»

Ο Χενκ Τεν Κάτε δήλωσε πως ο Γιάννης Αναστασίου θα πετύχει στον Παναθηναϊκό γιατί γνωρίζει και την ελληνική νοοτροπία, ενώ θεωρεί πως θα παίξει με επιθετικό πνεύμα στο Τριφύλλι...
Ο Χενκ Τεν Κάτε με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Goal" εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Γιάννης Αναστασίου θα πετύχει στη νέα πρόκληση της καριέρας του, για τον λόγο ότι θα μπορέσει να συνδυάσει το ολλανδικό μοντέλο με την ελληνική νοοτροπία, ενώ δηλώσεις για τον νέο τεχνικό
του Παναθηναϊκού έκαναν και τα υπόλοιπα στελέχη του ολλανδικού τιμ με τα οποία συνεργάστηκε, οι Τζέραρντ Φαν ντερ Λεμ, Μάικ Σνούι και Λόρενς Έμπεν.

«Χαίρομαι πολύ γι' αυτόν. Αλήθεια σας λέω, πολύ... Θα είναι φανταστική εμπειρία για τον Γιάννη να αρχίσει την καριέρα του ως πρώτος προπονητής από ένα τόσο μεγάλο κλαμπ όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Είμαι σίγουρος πως θα πετύχει. Και ξέρετε γιατί; Γιατί έχει ένα στοιχείο που δεν είχαμε εμείς: ξέρει την ελληνική νοοτροπία και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μπορεί να προσαρμόσει πάνω σ' αυτή το μοντέλο που σκοπεύει να εφαρμόσει» και συμπλήρωσε:

«Έχει επιθετική φιλοσοφία κι ακολουθεί πιστά το ολλανδικό μοντέλο. Με είχε βοηθήσει πολύ τότε στο επιθετικό κομμάτι. Έτσι θα παίξει και στον Παναθηναϊκό. Με επιθετικό πνεύμα.

Για μένα ο Γιάννης δεν είναι πλέον... Έλληνας. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο εξωτερικό. Έχει δουλέψει σε Ολλανδία, Βέλγιο, Αγγλία. Ήταν διεθνής παίκτης και πλέον είναι διεθνής προπονητής. Μπορεί να φέρει νέες ιδέες στην ομάδα και εύχομαι να κάνει σπουδαία πράγματα με τον Παναθηναϊκό...».

Τζέραρντ Φαν ντερ Λεμ: «Επιρροές από το ολλανδικό μοντέλο»

Ο Τζέραρντ φαν ντερ Λεμ ήταν βοηθός του Χενκ Τεν Κάτε από τον Ιούνιο του '08 έως τον Δεκέμβριο του '09, μετά το Τριφύλλι, εργάστηκε ως τεχνικός διευθυντής στην τουρκική Καϊσερίσπορ, ενώ ποτέ δεν έχασε την επαφή του με τον Αναστασίου, στον οποίον ευχήθηκε ήδη.

«Ναι, μιλήσαμε πριν από 10 μέρες, όταν υπήρξαν έντονες φήμες πως θα αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Του έδωσα συγχαρητήρια και του ευχήθηκα καλή επιτυχία και μου είπε "...ακόμη δεν έχουμε τελειώσει. Θα σε ενημερώσω όταν γίνει αυτό". Πιστεύω ότι ο Γιάννης είναι μία καλή επιλογή για τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Είναι ένας άνθρωπος πολύ ακριβής σ' αυτό που κάνει, που ψάχνεται συνεχώς για να βελτιώνεται... Ήταν για πολλά χρόνια στην Ολλανδία και στο Βέλγιο και έχει πλέον ξεκάθαρες επιρροές από το ολλανδικό μοντέλο, το οποίο εκτιμώ πως μπορεί να εφαρμόσει πολύ καλά και στην Ελλάδα.

Δούλεψε δίπλα σε πολύ καλούς προπονητές και ισχυρές προσωπικότητες και αυτό τον έχει βοηθήσει σημαντικά. Ξέρει τι θέλει και τι ψάχνει. Σίγουρα πολλοί θα πουν ότι είναι ρίσκο, αλλά τι δεν είναι ρίσκο σήμερα στο ποδόσφαιρο; Δεν είναι ανάγκη να ψάχνουν τα κλαμπ μόνο ό,τι... λάμπει, αλλά αυτούς που μπορούν να χτίσουν κάτι καλό. Και ο Γιάννης πιστεύω ότι μπορεί. Γνωρίζω πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι πλέον όπως ήταν. Υπάρχει κρίση και ο σύλλογος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μα και στην Ολλανδία υπάρχει κρίση στα περισσότερα κλαμπ. Η κρίση όμως σε βοηθάει να γίνεσαι πιο εφευρετικός και δημιουργικός. Κι έτσι μπορείς να φτιάξεις μία πολύ καλή ομάδα...».

Μάικ Σνούι: «Αν έχουν υπομονή θα πετύχει»

Όπως ο Φαν ντερ Λεμ έτσι και ο Σνούι ήταν βοηθός του Τεν Κάτε στον Παναθηναϊκό από τον Ιούνιο του '08 έως τον Δεκέμβριο του '09, ενώ ήταν ο μοναδικός από το τότε ολλανδικό τιμ που ακολούθησε τον Τεν Κάτε σ' όλους τους επόμενους προορισμούς του, ενώ τόνισε ότι αιφνιδιάστηκε όταν έμαθε για την συμφωνία του Γιάννη Αναστασίου με το Τριφύλλι.

«Όταν έμαθα για την πρόσληψη του Γιάννη, ένιωσα έκπληξη. Αλλά χάρηκα πολύ. Πλέον έχουν περάσει 4-5 χρόνια και είναι πολύ πιο έμπειρος. Εάν στον Παναθηναϊκό έχουν διάθεση να δείξουν υπομονή, πιστεύω ότι θα χτίσουν κάτι καλό μαζί του. Δεν ξέρω όμως εάν έχουν υπομονή οι οπαδοί και η διοίκηση. Έχει δουλέψει σε μεγάλα κλαμπ σαν παίκτης, γνωρίστηκε με πολλούς προπονητές κι έχει συγκεντρώσει χαρακτηριστικά από καθέναν εξ αυτών. Δεν θα έχει εύκολο έργο, αφού τα δεδομένα είναι διαφορετικά και καλείται να δουλέψει με νέα παιδιά. Αλλά εάν η διοίκηση δείξει υπομονή, στο τέλος θα ανταμειφθούν όλοι με πολύ καλά αποτελέσματα...».

Λόρενς Έμπεν: «Άνθρωπος που εξελίσσεται...»

Με τον Παναθηναϊκό συνεργάστηκε απ' το πόστο του γυμναστή, τόσο επί Τεν Κάτε όσο και στις αρχές της περιόδου 2010-11 επί Νιόπλια. Ο Λόρενς Εμπεν βρίσκεται πλέον στην Παραγουάη για επαγγελματικούς λόγους, αλλά ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο Τριφύλλι.

«Ενημερώθηκα ότι ο Γιάννης αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό. Χαίρομαι πολύ γι' αυτόν. Είναι φανταστικό παιδί, με πολλές γνώσεις και "ανησυχίες" γύρω από το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι θα κάνει καλή δουλειά στην Ελλάδα και χαίρομαι που η πρώτη του "αποστολή" ως πρώτος προπονητής θα είναι στον Παναθηναϊκό. Έχει μεγάλη όρεξη για να πετύχει. Μετά την κοινή μας θητεία στην Ελλάδα διατηρήσαμε επικοινωνία και με χαρά μάθαινα ότι συνέχισε να εξελίσσεται, παίρνοντας διπλώματα προπονητή στην Αγγλία. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει...».
Keywords
Τυχαία Θέματα