«Δεν έχει σημασία αυτό το πράγμα»

Με αφορμή το έγγραφο-σοκ που έβγαλε στη δημοσιότητα το Παναθηναϊκό Κίνημα, το GreenZone υπενθυμίζει τι έλεγε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Καμίνης.
Το έγγραφο που έβγαλε στη δημοσιότητα το Παναθηναϊκό Κίνημα επιβεβαιώνει -για άλλη μία φορά- τους λόγους που άνθρωποι του Ερασιτέχνη δηλώνουν: «Ο δήμος Αθηναίων εχθρεύεται τον Παναθηναϊκό».

Ο Γιώργος Καμίνης εισχώρησε στις τάξεις του Παναθηναϊκού ως πρόσωπο που θέλει να βοηθήσει το Σύλλογο στο φλέγον ζήτημα του γηπεδικού. Όμως λίγες ημέρες
πριν ανακοινωθεί το όνομά του ως ιδρυτικό στέλεχος της Συμμαχίας, από το γραφείο του απεστάλη έγγραφο προς το ΥΠΕΚA, τον ΟΡΣΑ και τον Ερασιτέχνη, μέσω του οποίου ΕΥΘΕΩΣ αμφισβητεί την κυριότητα της Λεωφόρου από τον Παναθηναϊκό και ΕΥΘΕΩΣ ισχυρίζεται πως ο Παναθηναϊκός Α.Ο. δεν αποτελεί φορέα υλοποίησης της Διπλής Ανάπλασης!

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, το έγγραφο με ημερομηνία 20 Απριλίου 2012, αναγράφει:

«1. Το ακίνητο του επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας γηπέδου ανήκει κατά πλήρη κυριότητα και νομή στο Δήμο Αθηναίων και στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα χρήσης για τις ανάγκες άσκησης των αθλητικών του δραστηριοτήτων.

2. Επομένως, αν και ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος δεν αποτελεί φορέα υλοποίησης του προγράμματος της Διπλής Ανάπλασης κατά την έννοια των παραγράφων 2.α. και 2.β.ηη του άρθρου 23 του ν. 2983/2011, ωστόσο από τα δικαιώματα που απορρέουν από την πιο πάνω παραχώρηση, αλλά και από το ότι ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο καθώς και την ΠΑΕ-ΠΑΟ ως τους κύριους αθλητικούς φορείς της πόλης των Αθηναίων, αδιαμφισβήτητα αυτοί αποτελούν βασικοί συντελεστές και συμμέτοχοι στην υλοποίηση του Προγράμματος».
Εύλογα διερωτάται κανείς: Για ποιον λόγο ο Δήμος Αθηναίων υποστηρίζει εγγράφως πως η κυριότητα του ακινήτου επί της Λεωφόρου του ανήκει, όμως δεν έχει τολμήσει ο δήμαρχος σε δημόσιες τοποθετήσεις του να απαντήσει αναλόγως;

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Εμείς απλώς υπενθυμίζουμε δηλώσεις του κ. Καμίνη σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Η Δίκη»:

(...)ΚΑΜΙΝΗΣ: Να σας πω κάτι. Ο Δήμος έχει παραχωρήσει τη χρήση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας εσαεί στον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει θέμα ο Δήμος να θέλει…

ΘΩΜΑΪΔΗΣ: Είναι δική του η Λεωφόρος;

ΚΑΜΙΝΗΣ: Πώς;

ΘΩΜΑΪΔΗΣ: Είναι δική του η Λεωφόρος;

ΚΑΜΙΝΗΣ: Ακούστε να δείτε κάτι. Δεν τίθεται θέμα ιδιοκτησίας…

ΘΩΜΑΪΔΗΣ: Είναι δική σας ή δική του;

ΚΑΜΙΝΗΣ: Δεν έχει σημασία αυτό το πράγμα. (...)
Υπενθυμίζουμε ακόμα πως πριν λίγες ημέρες υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το Π. Διάταγμα της «Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης», το οποίο προβλέπει την κατεδάφιση της Λεωφόρου, αν πρώτα κατασκευαστούν οι «λειψές» εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον «σκουπιδότοπο» του Ελαιώνα, χωρίς να αναγράφεται πουθενά υποχρεωτική κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου (διαβάστε εδώ).

Το έγγραφο που έβγαλε στη δημοσιότητα το ΠΑΝ-ΚΙ (διαβάστε εδώ τη σχετική ανακοίνωση):
Keywords
Τυχαία Θέματα