Δεν έφυγε για τον Καζιγιάμα ο Λέτο

Δικαστική μάχη για την επανάκτηση του ιταλικού διαβατηρίου του φέρεται πως είχε κερδίσει ο Λέτο. Κάτι που φυσικά δε σημαίνει πως θα έμενε στον Παναθηναϊκό αν το γνώριζαν οι άνθρωποι της ΠΑΕ...
Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός έβγαλε το πόρισμα: Ο Σεμπάστιαν Λέτο έφυγε για να αδειάσει μία θέση ξένου, ώστε να μπορεί να δηλωθεί ο Καζιγιάμα. Άρα αφού, όπως έγινε σήμερα γνωστό ο Αργεντινός τελικά είχε κερδίσει τη δίκη για το ιταλικό του διαβατήριο, πρόκειται για ένα νέο «φιάσκο» του Παναθηναϊκού.
Η αλήθεια, ωστόσο βρίσκεται αρκετά μακριά...

Αν οι θέσεις των μη κοινοτικών ήταν το μόνο πρόβλημα θα μπορούσε κάλλιστα να μην δηλωθεί ο Λέτο (αφού δεν αγωνίζεται) ή να αποχωρήσει ο Φορναρόλι ή στην τελική να αποκτούσε η ΠΑΕ κοινοτικό παίκτη και όχι Ιάπωνα.

Ο «Σέμπα» αποχώρησε για οικονομικούς λόγους. Ο τελευταίος των μεγάλων σταρ του Τριφυλλιού της εποχής της υγείας και των χαμόγελων, έφυγε γιατί δεν μπορούσε η ΠΑΕ να σηκώσει το συμβόλαιό του.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, ο Σεμπάστιαν Λέτο είχε κερδίσει πριν από έναν μήνα δικαστική μάχη για την επανάκτηση του ιταλικού διαβατηρίου του. Από την ΠΑΕ βγαίνει προς τα έξω πως ευθύνεται ο παίκτης που δεν ενημέρωσε τη διοίκηση για τις εξελίξεις, χωρίς πάντως να έχει ακόμα γίνει γνωστή η θέση του ποδοσφαιριστή.

Ο επικοινωνιακός μηχανισμός που πολεμάει τον Παναθηναϊκό διψάει για ειδήσεις που εμπεριέχουν τη λέξη «φιάσκο» και προσπαθούν να πασάρουν το θέμα ως μία μεγάλη ήττα του Τριφυλλιού που έχασε... χωρίς λόγο τον «Σέμπα».

Πιστεύει όμως κανείς πως αν η ΠΑΕ είχε ενημερωθεί για το ιταλικό διαβατήριο του Λέτο, θα τον κρατούσε, όπως αφήνουν τα προπαγανδιστικά μέσα να εννοείται; Ήταν δηλαδή θέμα Καζιγιάμα η αποχώρηση του παικταρά;

Απλώς να υπενθυμίσουμε πως τα τελευταία χρόνια για οικονομικούς λόγους αποχώρησαν όλοι οι μεγάλοι αστέρες του νταμπλ. Άλλοι με βαριά συμβόλαια (Σισέ, Ζιλμπέρτο), άλλοι με συμβόλαια που θα μπορούσε να σηκώσει η ομάδα, όπως του Νίνη και άλλοι στα μέσα της περιόδου με δικαιολογίες που δεν πίστεψε κανείς (Κατσουράνης).

Ακόμα, να υπενθυμίσουμε πως η περίπτωση Λέτο είναι ιδιαίτερη γιατί εκτός των άλλων έγιναν τεράστια λάθη από τον Παναθηναϊκό επί προεδρίας Γόντικα, όσον αφορά τους χειρισμούς του τραυματισμού του (διαβάστε εδώ).

Υ.Γ. Τώρα το αν είναι σωστό να αποχωρούν οι καλύτεροι παίκτες ως ελεύθεροι, χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα, και με τον Παναθηναϊκό ζημιωμένο σε όλα τα επίπεδα, αυτό είναι μία άλλη συζήτηση. Όπως και το γεγονός πως όταν μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, τότε το μέλλον δείχνει «σκούρο» (διαβάστε εδώ ).
Keywords
Τυχαία Θέματα