Διαμαντίδης:«Για πάντα στον Παναθηναϊκό»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης επανέλαβε τη λύπη του για τη φυγή «Ζοτς» και τόνισε πως επιθυμεί να μείνει για πάντα στον Παναθηναϊκό.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βρέθηκε καλεσμένος στο 4ο Triple Crown Basketball Camp της Ακαδημίας των Αλβέρτη, Παπανικολάου και Ρεντζιά, δεχόμενος καταιγισμό ερωτήσεων απ' τους μαθητές της, που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά έναν εκ των
κορυφαίων αθλητών της Ευρώπης.

Αναλυτικά οι απαντήσεις του:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι για τρίτη φορά μαζί σας κι ευχαριστώ ιδιαίτερα τα παιδιά (σ.σ. Φραγκίσκο Αλβέρτη, Δημήτρη Παπανικολάου κι Ευθύμη Ρεντζιά) για την πρόσκλησή τους. Θέλω να ξέρετε ότι είστε πολύ τυχεροί που είστε εδώ και να κοιτάξτε να το εκμεταλλευτείτε. Θέλω να σας πω δύο λόγια... Το πρώτο έχει να κάνει με την υγεία, το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας είναι να έχουμε όλοι την υγεία μας. Δεύτερον, στόχος σας απ' την στιγμή που προπονείστε στην Triple Crown πρέπει να είναι να μάθετε πολύ καλά τα βασικά στοιχεία, την σωστή τεχνική και στη συνέχεια να υιοθετήσετε το ομαδικό πνεύμα για να φθάσετε να αγωνιστείτε στο υψηλότερο επίπεδο» είπε αρχικά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια πέρασε στα θέματα της επικαιρότητας.

Για την αποχώρηση Ομπράντοβιτς:

«Στεναχωρήθηκα ιδιαίτερα με την αποχώρηση του κόουτς, γιατί από την πρώτη μέρα μου ήταν εκεί. Όσο για το μέλλον μου το έχω ξανά δηλώσει ότι θα επιθυμούσα να μείνω για πάντα στον Παναθηναϊκό».
Για τα συναισθήματά του μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας απ' τον Ο.Σ.Φ.Π.:

«Καταρχάς στεναχωρήθηκα που εμείς δεν τα καταφέραμε. Όμως, ότι μία ελληνική ομάδα μέσα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο κατάφερε να κατακτήσει αυτό τον τίτλο και σε συνδυασμό ότι ήμασταν η μοναδική χώρα με δύο εκπροσώπους στο Final Four είναι ένα πολύ σημαντικό και ενθαρρυντικό στοιχείο για το μέλλον».

Για την πρώτη συμμετοχή της καριέρας του:

«Μπορώ να πω ότι ήμουν αγχωμένος, αλλά χάρηκα ιδιαίτερα όταν έπαιξα το πρώτο παιχνίδι. Τώρα δεν υπάρχει κάτι στο μυαλό μου, προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος και να ακούω τον προπονητή μου».

Ο 32χρονος αποθέωσε για πολλοστή φορά τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο της Μπαρτσελόνα και της Ισπανίας ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο στο παρκέ, ενώ, απαντώντας σχετικά με το λόγο για τον οποίο πιστεύει ότι ο κόσμος τον αγαπάει τόσο πολύ, κατέληξε: «Δεν ξέρω τι να σου πω. Κάποιοι σ' αγαπάνε και κάποιοι δε σ' αγαπάνε. Έτσι είναι τα πράγματα».

Πριν αποχωρήσει, ο άλλοτε συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό κι εκ των ιδρυτών της Triple Crown Basketball, Φραγκίσκος Αλβέρτης, είπε:

«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δημήτρη που βρήκε τον χρόνο να μας επισκεφθεί και ξέρουμε ότι το πρόγραμμά του είναι ιδιαίτερα πιεσμένο, δεν έχει σταματήσει να προπονείται ακόμη κι αυτές τις ημέρες κι είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για τους νεότερους αθλητές».
Keywords
Τυχαία Θέματα