Δικαιώνει τους «νοσταλγούς» ο Παναγόπουλος…

Ούτε πρωτάθλημα, ούτε καν έξοδο στην Ευρώπη για τον «Παναθηναϊκό των χρεών» προανήγγειλε στο ΔΣ της ΠΑΕ ο Χρήστος Παναγόπουλος...
O Χρήστος Παναγόπουλος (αριστερά)Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Χρήστος Παναγόπουλος μίλησε στο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο προέδρευε εξαιτίας της απουσίας του Γιάννη Αλαφούζου, για την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου. Τόνισε πως το Τριφύλλι τα ερχόμενα χρόνια δεν θα διεκδικήσει τίτλους, ενώ λόγω του χρέους των 28 εκατομμυρίων, οι «πράσινοι» δεν...ενδιαφέρονται
καν για το αν θα βγουν στην Ευρώπη.

Το γεγονός βέβαια πως μία πιθανή έξοδος στα ευρωπαϊκά γήπεδα «σβήνει» όχι μόνο την κατάθλιψη των φιλάθλων, αλλά κυρίως τα χρέη, προφανώς δεν εξετάζεται ως ενδεχόμενο!

Δηλώσεις όπως αυτές που έκανε ο Χρήστος Παναγόπουλος φτάνουν στο σημείο να... δικαιώνουν τους νοσταλγούς της «μαύρης» περιόδου (2004-08) Βαρδινογιάννη που λένε πως ο Παναθηναϊκός… μικραίνει. Ασχετα αν οι νοσταλγοί της μιζέριας, της υποταγής στις παράγκες και των ευχαριστιών σε Πέτρο Κόκκαλη και Αχιλλέα Μπέο δεν έχουν τη νοημοσύνη να αντιληφθούν τους πραγματικούς λόγους και από... συνήθεια και δουλικότητα επιμένουν να πολεμούν την εποχή της υγείας, του νταμπλ, των sold out, των αστέρων παγκόσμιας κλάσης και της επιστροφής στις ευρω-επιτυχίες που τόσο είχαν λείψει απ' τον σύλλογο.

Τον διαγραφόμενο ξεπεσμό, που όπως παραδέχτηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ οφείλεται ξεκάθαρα στα χρέη που άφησαν πίσω τους εκείνοι που... «χάρισαν» τις μετοχές τους, αντιλήφθηκαν αρκετά μέλη του Συμβουλίου που ξεσηκώθηκαν τονίζοντας πως «εδώ είναι ΔΣ του Παναθηναϊκού. Δεν είναι δυνατόν να λέγεται ότι δεν βγαίνουμε ούτε στην Ευρώπη». Ωστόσο ακόμη δεν έχει ακουστεί το όνομα των υπευθύνων, το όνομα εκείνων που «πάρκαραν» τις μετοχές τους και άφησαν τον σύλλογο να βουλιάζει αρνούμενοι να πληρώσουν το... μερτικό τους!

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΑΕ Χρήστος Παναγόπουλος:

«Σε ορίζοντα διετίας θα είναι πολύ δύσκολο να πρωταγωνιστήσουμε. Του χρόνου δεν μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και έτσι όπως πάμε δεν θα βγούμε ούτε Ευρώπη.
Ο Παναθηναϊκός είναι σε τραγική οικονομική κατάσταση. Αυτή τη στιγμή αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η οικονομική επιβίωση της ομάδας και τίποτα άλλο. Θα γίνουν περικοπές από παντού.

Από την ΠΑΕ, στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Στόχος το μπάτζετ είναι να φθάσει στα 17 εκατ. ευρώ. Έχουμε χρέη ύψους 28 εκατ. ευρώ από τα προηγούμενα χρόνια και μόνο αν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο μπάτζετ, μπορεί σε τρία, τέσσερα χρόνια σιγά-σιγά να καλύψουμε το χρέος. Η ομάδα θα στηριχθεί στα παιδιά από τις Ακαδημίες και χρήματα δεν υπάρχουν για τίποτα άλλο. Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει πώς θα σωθεί η ομάδα , δεν μας ενδιαφέρει αν θα βγει Ευρώπη».
Keywords
Τυχαία Θέματα