Διπλή Ανάπλαση χωρίς… Παναθηναϊκό!

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας φέρεται πως έχει ήδη γνωμοδοτήσει για το Προεδρικό Διάταγμα, και φημολογείται πως αφήνει εκτός κάδρου τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό! Τα εύλογα ερωτήματα...
Στην πρόσφατη γιορτή της κοπής της πίτας του Παναθηναϊκού Κινήματος ο δικηγόρος του Ερασιτέχνη κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως η Λεωφόρος δεν έχει διασφαλιστεί παρά μόνο για πέντε χρόνια. Η τοποθέτηση αυτή δεν αναπαράχθηκε από τα αθλητικά ΜΜΕ.

Σήμερα,
διάφορα περιθωριακά έντυπα που νιαουρίζουν σε ρυθμούς ΥΠΕΚΑ, ΓΗΠΕΛ, Δήμου, αλλά ΠΟΤΕ Παναθηναϊκού αγνοούν τη θέση του δικηγόρου του Ερασιτέχνη και επιτίθενται σε όλα -στα ελάχιστα για την ακρίβεια- Μέσα Ενημέρωσης που προβάλλουν τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζει το Τριφύλλι.

Όσο ο κόσμος «βράζει» με τα αγωνιστικά, με την έλλειψη οράματος, με τους Νταμπίζες και με όλα τα θέματα της επικαιρότητας, υπόγεια γίνονται οι ζυμώσεις για να μείνει τελικά «ακέφαλος» ο Παναθηναϊκός. Τότε θα είναι αργά βέβαια για τις «συγγνώμες» αφού θα έχει διαλυθεί ολοκληρωτικά ο Σύλλογος της Αθήνας.

Ο Παναθηναϊκός για να παραδώσει το ιστορικότερο γήπεδο της χώρας και ταυτόχρονα ένα οικόπεδο «φιλέτο» που η αξία του μπορεί να φτάνει και τα 200 εκατ. ευρώ ζητάει τα αυτονόητα. Ζητάει δηλαδή ποδοσφαιρικό γήπεδο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του Παναθηναϊκού, εγκαταστάσεις που να ικανοποιούν ΟΛΑ τα τμήματα του Ερασιτέχνη, κλειστό αθλοπαιδιών, εμπορικές χρήσεις και φυσικά ένα πλάνο βιωσιμότητας που θα στηρίζεται στην «εκτόξευση» του Συλλόγου και όχι στη διάλυσή του, μέσω εξοντωτικών ενοικίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας aioniapistos.gr, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ήδη γνωμοδοτήσει για το Προεδρικό Διάταγμα, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινώσει ακόμα την απόφασή του. Αυτό που λέγεται, βάσει του ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, είναι πως η απόφαση είναι θετική για τον Βωβό και αφήνει επί ξύλου κρεμάμενο τον Παναθηναϊκό.

Όλα αυτά, όσο η πολιτεία και ο Δήμος διέρρεαν πως δεν θα προχωρήσουν το Προεδρικό Διάταγμα αν δεν ζητήσουν τη γνώμη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Αν πράγματι επιβεβαιωθούν οι αρχικές πληροφορίες τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ένα «έγκλημα» εις βάρος του Παναθηναϊκού, αφού στην ουσία η Διπλή Ανάπλαση θα γίνει χωρίς να συμμετέχει σε αυτήν το Τριφύλλι, με εξαίρεση τις κουτσουρεμένες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη!

Μέχρι τότε μπορούμε απλώς να αναρωτηθούμε:

Με ποιο κριτήριο ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε στο πλάι του τον Γιώργο Καμίνη ως ιδρυτικό μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας (δεν είναι καν Παναθηναϊκός ο Δήμαρχος). Γιατί η (πρώην) ΓΗΠΕΛ πανηγύριζε όταν πέρασε ο νόμος Μπιρμπίλη;Γιατί σήμερα δεν λογοδοτεί η θυγατρική εταιρείας της ΠΑΕ, παρόλο που αυτό έχει προαποφασιστεί σε Γενική Συνέλευση;Γιατί η ΠΑΕ δεν έχει ενεργοποιήσει την αγωγή κατά του Δήμου, ύψους 26 εκατ. ευρώ, και γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχει κινηθεί για να διεκδικήσει δικαστικά τη χρησικτησία του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης»; Είναι τυχαίο που οι ίδιοι που σήμερα ισχυρίζονται πως «δεν κινδυνεύει η Λεωφόρος» είναι αυτοί που φώναζαν πριν λίγους μήνες πως… «πρίγκιπας υπάρχει»;
Keywords
Τυχαία Θέματα