Ε-ε-ένσταση!

Ακριβώς δύο μήνες μετά το παιχνίδι Ολυμπιακός - Σιένα, η ομάδα της ένστασης επιθυμεί να πάρει το ματς στα χαρτιά! Το GreenZone υπενθυμίζει...
Η «ομάδα της ένστασης» το έκανε ξανά το θαύμα της. Ο Ολυμπιακός, με το γνωστό αίσθημα του fair play που τον διακατέχει, περίμενε να δει αν θα καλύψει τη διαφορά του πρώτου αγώνα κόντρα στη Σιένα, και αφού δεν τα κατάφερε κατέθεσε ένσταση
στο CAS για ένα ματς που έγινε δύο ακριβώς μήνες πριν (18 Ιανουαρίου).

Υπενθυμίζουμε πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ασκήσει έφεση και στην Ευρωλίγκα, η οποία απορρίφθηκε.

Μιλάμε άλλωστε για την ομάδα που κέρδισε τον πρώτο της τίτλο στο μπάσκετ, αφού πρώτα ο ΣΕΓΑΣ επί προεδρίας Απόστολου Νικολαΐδη τους δικαίωσε σε ένσταση που είχαν ασκήσει (1949).

Μιλάμε για την ομάδα που έχει κερδίσει τίτλους μέσω ένστασης στο ποδόσφαιρο (2008), αλλά μέχρι και στο γυναικείο πινγκ - πονγκ (1965).

Όσον αφορά τα χαλασμένα ρολόγια σε αγώνες μπάσκετ, επαναδημοσιεύουμε απόσπασμα από παλαιότερο άρθρο του GreenZone:

Με πολύτιμο οδηγό την ίδια την Ιστορία, το GreenZone υπενθυμίζει τι είχε συμβεί στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης της περιόδου 1993-94, που είχε γίνει πάλι στο ΣΕΦ. Με το σκορ στο 73-73, ο Ολυμπιακός έχει 9 δευτερόλεπτα στη διάθεση του για να πετύχει καλάθι και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Τελικά, καταφέρνει και κατακτά μία «θρυλική» νίκη, καθώς το καλάθι του Νάκιτς επιτυγχάνεται στα 12 (!) δευτερόλεπτα, δηλαδή 3 δευτερόλεπτα μετά την κανονική λήξη του παιχνιδιού! Αυτό δεν έχει ξαναγίνει! Με τον ίδιο τρόπο ο Ολυμπιακός, παραλίγο να στεφόταν πρωταθλητής Ευρώπης την ίδια χρονιά στο Τελ-Αβίβ, όταν, μετά τη χαμένη βολή του Πάσπαλι, κι ενώ απέμεναν 4,8 δευτερόλεπτα για τη λήξη, το χρονόμετρο κόλλησε ξανά, δίνοντας δύο ευκαιρίες στον Ολυμπιακό να σκοράρει, μία με τον Τόμιτς και μία με τον Πάσπαλι. Αμφότεροι όμως αστόχησαν, και η Μπανταλόνα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναδείχθηκε εκείνη πρωταθλήτρια Ευρώπης.Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει επίσης το Ολυμπιακός-Απόλλων Πατρών την περίοδο 2004-05, όταν οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με εκπρόθεσμο καλάθι του Γιούρκοβιτς. Φυσικά, καμία ένσταση των Πατρινών δεν είχε τύχη και το παιχνίδι κατακυρώθηκε στην ομάδα του Πειραιά!Δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 1996 στο Παρίσι, ο Παναθηναϊκός πήγε να την πατήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όταν, στον τελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα, το χρονόμετρο κόλλησε στα 4,9 δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα οι Κατραλανοί, μετά το κόψιμο του Βράνκοβιτς στον Μοντέρο, να έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεση τους για να «κλέψουν» τη νίκη, κάτι που ευτυχώς δε συνέβη ποτέ!
Keywords
Τυχαία Θέματα